Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Dva muži podle policie ukradli počítačové komponenty za 900.000

Dva muži podle brněnské policie při přepravě zboží ukradli počítačové komponenty za téměř 900.000 korun, šlo o 240 SSD disků. K činu se oba muži přiznali.

Hrozí jim až osm let vězení. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Muži zboží přepravovali nákladním autem.

Na problém přišla pracovnice spediční společnosti, kdy zboží na paletě vypadalo na první pohled netknutě, ale ve spodní části chyběly krabice s dotyčnými komponenty. „Prověrky v místě zastávky kamionu, na sociálních sítích, v bazarech a zastavárnách a další úkony nakonec ukázaly na osádku kamionu," uvedl policejní mluvčí.

Doplnil, že oba dosud netrestaní muži ze severní Moravy se k činu pod tíhou důkazů přiznali a při dalším vyšetřování plně spolupracovali. Krádeží si vydělali asi 100.000 Kč. „Hodně k vysvětlování budou mít i odběratelé (kradeného) zboží, kterým hrozí stíhání za podílnictví," uvedl Šváb.

Zdroj: ČTK

Štítky Pavel Šváb, Severní Morava, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži podle policie ukradli počítačové komponenty za 900.000  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.