Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Celníci zabavili v brněnském baru přes čtrnáct tisíc neoznačených cigaret

Celníci při kontrole baru v centru Brna zajistili přes 14.500 neznačených a nezdaněných cigaret, také tabák a lihoviny. Majitelce zařízení hrozí pokuta až deset milionů korun.

 

 

Celníci v baru provedli kontrolu evidence tržeb na začátku minulého týdne. Majitelka jim při nákupu nevydala účtenku. Celníci následně kontrolovali i zdanění vybraných výrobků. „Protože majitelka nebyla schopna předložit patřičné doklady o nákupu a zaplacené spotřební dani z lihovin, které v baru měla, celníci zajistili 79 lahví nejrůznějšího alkoholu," uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

V provozních místnostech baru pak celníci našli 14.521 kusů neznačených cigaret, také dva kilogramy řezaného tabáku, které zajistili. Únik na spotřební dani celníci vyčíslili přibližně na 51.000 korun.

Za porušení zákona o evidenci tržeb hrozí ženě pokuta ve správním řízení až 500.000 korun. V případě nezdaněných vybraných výrobků hrozí ženě vyměření dlužné daně, propadnutí zajištěného zboží a pokuta v rozmezí 50.000 až deset milionů korun.

Zdroj: ČTK
 

Štítky cigareta, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zabavili v brněnském baru přes čtrnáct tisíc neoznačených cigaret  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.