Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Policie stále pátrá po ztraceném seniorovi

Policie stále pátrá po pětasedmdesátiletém Josefu Hemzalovi z Božic na Znojemsku, který v první polovině března odešel z domova a nevrátil se. Muž má Alzheimerovu chorobu a může se pohybovat po celé ČR. Policie o něm získala jeden poznatek.

 

Muž je nahlášený jako pohřešovaný od neděle 5. března, podle policejního vyšetřování odešel z místa trvalého bydliště už o den dříve.

„Získali jsme jediný poznatek o jeho pohybu, který se datuje do dne, kdy bylo vyhlášeno pátrání. Nějaká paní ho měla svézt kousek autostopem na vlakovou zastávku," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Dál se ale podle něj nepodařilo zjistit, kam směřoval. Doplnil, že žádnou informaci policisté nezískali ani od průvodčích vlaků.

Mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová dříve uvedla, že senior chtěl odjet do místa svého narození v Ráječku na Blanensku. Pátrací akce i za pomocí vrtulníku ani prošetřování u rodiny ale výsledky nepřinesly.

Mluvčí uvedla, že vzhledem k diagnóze není vyloučené, že nastoupil do autobusu nebo vlaku a odjel neznámo kam. Tím je ohrožen na zdraví i životě.

„Předpokládáme, že mohl třeba nasednout do vlaku nebo autobusu a omylem se ocitnout úplně někde jinde. Nemá u sebe mobilní telefon," řekla už dříve znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová

Hledaný muž je asi 170 centimetrů vysoký, obézní, má šedé rovné vlasy, modré oči. Jakékoliv informace o pobytu seniora policie uvítá na lince 158.

Zdroj: ČTK
 

Štítky policie, Česko, okres Znojmo, Božice, Policejní prezidium České republiky, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stále pátrá po ztraceném seniorovi  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.