Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Policie na jihu Moravy zajistila od začátku roku dvacet tři migrantů

Cizinecká policie na jihu Moravy zajistila od začátku roku 23 lidí, kteří do země vstoupili nelegálně. Zajistila také 29 cizinců nelegálně zaměstnaných. Na policejním webu to uvedla mluvčí jihomoravských policistů Štěpánka Komárová. Zajištěných 23 tranzitujících cizinců je většina v rámci celého Česka, celkem jich bylo zajištěno 27.

Poslední případ zajištěných migrujících cizinců je z noci na pátek, kdy policisté kontrolovali mezinárodní vlak na trase směrem z Rakouska do Německa. "V Břeclavi na nádraží zajistili čtyřicetiletého muže ze Sýrie a jeho osmiletého syna. Oba žadatelé o azyl v Maďarsku," uvedla Komárová. Doplnila, že po zahájení řízení o povinnosti opustit území České republiky budou oba cizinci vráceni zpět do Maďarska.

Cizinecká policie se zaměřila i na nelegální zaměstnávání cizinců, při kontrolách jich zajistili 29. Z toho nejvíce tento týdne v pondělí, kdy šlo o 11 lidí z Ukrajiny a sedm z Moldávie.

Policisté v Jihomoravském kraji loni zajistili 298 lidí, kteří do země vstoupili nelegálně, o rok dříve jich bylo 1984. V současnosti jde týdně o jednotlivé případy.

V celém Česku policie loni chytila 5261 cizinců, kteří byli v zemi nelegálně. Proti roku 2015 to bylo o 3302 zadržených cizinců méně, hlavním důvodem byl pokles tranzitní migrace. Loni už přes Česko do států západní či severní Evropy tolik neputovali uprchlíci v souvislosti s migrační krizí, která vypukla v roce 2015. Třetinu zadržených loni tvořili občané
Ukrajiny.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Morava, Česko, Cizinecká policie, Maďarsko, Ukrajina, Německo, Rakousko, Sýrie, Břeclav, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na jihu Moravy zajistila od začátku roku dvacet tři migrantů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.