Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci loni zjistili méně přestupků než předchozí rok, od řidičů vybrali třicet milionů

Strážníci v Brně evidují za loňský rok téměř 97 tisíc dopravních přestupků, což je asi o 3700 skutků méně než v roce 2015. Přibylo ale přestupků, kdy řidiči nerespektovali dopravní značení. Ročně vybere městská policie od motoristů na pokutách zhruba 30 milionů korun.

Řidiči loni nerespektovali dopravní značení téměř ve 23 tisících případech, oproti 19 500 případům v roce 2015. Mezi nejproblematičtější ulice patří například Hybešova, Václavská, Merhautova nebo Pekařská, kde řidiči často parkují příliš blízko tramvajovým kolejím.

"Naopak největší propad v oblasti dopravy evidujeme v souvislosti s přestupky v pěších zónách," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Díky zpřísněným kontrolám, které začaly už v roce 2015 a stále pokračují, klesl počet řidičů neoprávněně vjíždějících do pěších zón z 6180 v roce 2015 zhruba na 4500 v roce 2016.

Při rychlé jízdě přistihli loni brněnští strážníci asi 6700 řidičů, o rok dříve jich bylo asi 7400. "Nepatrný pokles souvisí s tím, že jeden z využívaných radarů potřeboval servisní péči, a byl tedy po určitou část roku mimo provoz," uvedl mluvčí.

Strážníků je v Brně kolem 500, plán je o čtyři desítky vyšší. Loni v září si brněnští strážníci připomněli 150 let od založení.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci loni zjistili méně přestupků než předchozí rok, od řidičů vybrali třicet milionů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.