Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Půl roku vařil a prodával pervitin. Policisté u něj našli kilo marihuany nebo kradenou motorku

Kompletní varnu, ukradený motocykl, kilogram marihuany, velké obnosy peněz v několika měnách a desítky balení léků na výrobu pervitinu. Takový je výsledek úspěšného zátahu na drogového dealera ve Cvrčovicích na Brněnsku.

 

Skoro půl roku se věnoval poměrně intenzivní výrobě pervitinu šestatřicetiletý muž. Toho před časem zadrželi policisté zásahové jednotky krátce poté, co se před půlnocí vrátil do rodinného domku ve Cvrčovicích z výjezdu do polských lékáren.

Tam byl nakupovat léky a suroviny potřebné k výrobě pervitinu, ten vyráběl v příbytku u své přítelkyně ve Cvrčovicích a na chatě v Ivančicích v rekreační oblasti poblíž Stříbského Mlýna.

Policisté odhadují, že během posledního půlroku dokázal vyrobit asi čtvrt kilogramu drogy. Při domovní prohlídce našli kriminalisté vedle šedesáti balení léků potřebných k výrobě pervitinu i chemikálie a kompletní varnu.

Muž se nevěnoval jen vaření, vedle pervitinu také pěstoval i konopí. V domě byl nalezen také skoro kilogram sušené marihuany. Svými produkty zásoboval muž drogově závislé na Ivančicku a Pohořelicku. Nyní je ve vazbě.

"Zjišťujeme navíc zjišťují jeho zapojení do další trestné činnosti. Směřuje je k tomu skutečnost, že při domovní prohlídce byl vedle střelné zbraně zajištěn i motocykl Triumph, který byl odcizen v Rakousku," uvedl na plicejním webu mluvčí Bohumil Malášek.

Zdroj: PČR

Martin Šeda

Štítky metamfetamin, marihuana, Cvrčovice, výroba, Brněnsko, Ivančice, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Půl roku vařil a prodával pervitin. Policisté u něj našli kilo marihuany nebo kradenou motorku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.