Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

VIDEO: Chlapi, ale dobrá honička, ne? Zakončil muž policejní pronásledování jako z akčního filmu

Policejní honičku jako z akčního filmu zažili v pátek 20. ledna brněnští strážníci. Třiapadesátiletý muž provokativně zaparkoval přímo před ředitelstvím Městské policie Brno a začal si svůj kousek fotografovat. Před hlídkou strážníků pak začal ujíždět městem. Pronásledování vyvrcholilo zbraní namířenou na řidiče.

Přímo před ředitelství městské policie ve Štefánikově ulici najel v pátek dopoledne po chodníku osobním autem třiapadesátiletý řidič. Vůz tam odstavil, a když ho pracovnice ostrahy přišla požádat, aby si přeparkoval a přestal chodník blokovat, začal vůči ní být agresivní a snažil se ji tělem odtlačit.

Pracovnice následně přivolala na pomoc nejbližší hlídku, zatímco si řidič své auto na chodníku fotografoval z různých úhlů. Jakmile zaslechl muž majáky přijíždějící autohlídky, okamžitě nasedl do auta a začal ujíždět. Strážníci ho pronásledovali Hrnčířskou a Bayerovou ulicí. Během jízdy řidič strážníkům kličkováním bránil v předjetí, najížděl do protisměru a prudce brzdil. Na křižovatce s Kotlářskou ulicí dokonce projel na červenou.

Strážníci po celou dobu pronásledování předávali informace o jeho jízdě dalším dvěma hlídkám v nejbližším okolí. Jedna z nich zahradila řidiči výjezd z jednosměrky v Botanické ulici, a tak se ocitl v sevření mezi dvěma služebními vozy. Ze svého automobilu vystoupil pod hrozbou namířené služební zbraně.

Situaci potom zlehčoval a strážníkům své chování vysvětlil tak, že zákony jsou od toho, aby se porušovaly. "Případ městská policie předává kolegům z Policie České republiky pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Jejich hlídka již na místě provedla muži test na drogy i alkohol, požití návykových látek zkoušky nepotvrdily," uvedl k případu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zdroj: MP Brno

Martin Šeda

Štítky obecní policie, Brno, chodník, Česko, akční film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Chlapi, ale dobrá honička, ne? Zakončil muž policejní pronásledování jako z akčního filmu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.