Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Dva muži v autě se zeptali několik seniorek na cestu, mezitím je okradli

Několik případů lidského hyenismu zaznamenali včera znojemští policisté. Neznámí zloději v tmavém autě zastavovali ženy okolo sedmdesáti let a ptali se na cestu k nemocnici. Ve chvíli, kdy seniorky přistoupily a vysvětlovaly jim cestu, jeden z mužů umně vytáhl ženám peníze z kabelky. Policisté prosí o pomoc při pátrání.

Tři téměř totožná oznámení přijali včera znojemští policisté. Lišila se pouze místem spáchání a výší způsobené škody. Neznámí muži ve tmavém osobním autě, zřejmě se slovenskou registrační značkou, si vyhlédli ženy ve věku kolem sedmdesáti let. Zastavili u nich a zeptali se na cestu k nemocnici nebo ke zdravotnímu středisku. Ty ochotně řistoupily blíž k autu a popisovaly trasu. Řidič soustředěně poslouchal a spolujezdec jim v nestřeženém okamžiku z kabelek odcizil peníze.

Jeden případ se odehrál o půl desáté dopoledne ve Znojmě v Legionářské ulici a další pak po desáté hodině a před půl jedenáctou v obci Prosiměřice. Zatím neznámý zloděj byl tak zručný, že vytáhl peněženku, vybral z ní hotovost a pak ji zase vrátil zpět. Takto se jim během necelé hodiny podařilo získat tři tisíce dvě stě korun. Podle policistů lze předpokládat, že kontaktovali více žen, ale ty nic neoznámily nebo se jim nepodařilo ženy okrást.

"Žádáme veřejnost o spolupráci. Kdo se s obdobnou situací v těchto dnech setkal a má podrobnější informace k vozidlu i k osobám uvnitř vozu, nechť nám je poskytne na nejbližší policejní služebně nebo volá na bezplatnou policejní linku 158. Děkujeme za spolupráci, " uvedla na policejním webu mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Zdroj: PČR

Štítky Znojmo, Prosiměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži v autě se zeptali několik seniorek na cestu, mezitím je okradli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.