Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Zrůdný plán mu nevyšel. Muž chtěl zmrzačit seniora, aby se o něj mohl za peníze starat. Hrozí mu dvanáct let vězení

Jihomoravským kriminalistům se podařilo odhalit přípravu hrůzného činu, který delší dobu plánoval muž z Vimperku. Kriminálník zprvu plánoval vraždu movitého seniora kvůli jeho penězům. Svůj plán pak přehodnotil na zmrzačení oběti, aby se o něj mohl starat a nechat si za to platit. Hrůzný plán mu naštěstí nevyšel.

V roce 2003 se třiatřicetiletý muž přes známého seznámil s nyní šestasedmdesátiletým cizincem, který je poměrně dobře zajištěn a vlastníkem několika nemovitostí po Evropě. Po několika návštěvách senior muži nabídl práci a ten mu nepravidelně jezdil pomáhat s údržbou domů a dělat mu řidiče.

Mimo to se muž však věnoval i páchání různorodé trestné činnosti a v roce 2008 nastoupil do výkonu trestu odnětí svobody. Ve vězení se mu v hlavě zrodil ohavný nápad, že by mohl cizince nechat zavraždit a následně po něm dědit.

Svěřil se spoluvězni, který mu nabídl, že mu s vraždou za jistou odměnu pomůže. Po propuštění z vězení v roce 2013 si muž chtěl rychle opatřit peníze, ale místo toho se dostal opět za mříže. Se svým bývalým spoluvězněm se znovu potkal v září 2016 a pokračovali v plánování.

Vypočítavý muž ovšem tentokrát ustoupil od vraždy a rozhodl se seniorovi „jen“ ublížit, nějak ho zmrzačit, aby se o něj mohl starat a zajistit si tak stálou práci a příjem.

Díky práci kriminalistů a zjištěným poznatkům se podařilo zmařit tento hrůzu nahánějící plán před jeho uskutečněním. Podezřelý byl zadržen a při výslechu se ke všemu doznal. Za zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví ve stadiu přípravy mu nyní hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Zdroj: PČR

Štítky peníze, věznice, vražda, Vimperk, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrůdný plán mu nevyšel. Muž chtěl zmrzačit seniora, aby se o něj mohl za peníze starat. Hrozí mu dvanáct let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.