Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Důchodce zastřelil svého tchána po domácku vyrobenou zbraní, u soudu se přiznal

 Krajský soud v Brně včera začal řešit vraždu v Bedihošti na Prostějovsku z letošního března. Obžalovaný šestašedesátiletý důchodce se přiznal, že zastřelil svého tchána po domácku vyrobenou zbraní. Dvěma výstřely do hlavy vyvrcholily spory mezi příbuznými. Důchodce z vazby propustili, zaručili se za něj lidé z vesnice.

Podle důchodce jeho pětaosmdesátiletý tchán dlouhodobě šikanoval svoji dceru, obžalovaného manželku. Všichni bydleli v jednom domě, vztahy se podle něj ještě zhoršily, když tchánovi před lety zemřela žena. "Na něho nic neplatilo, byl to samolibý člověk. Vůbec se s ním nedalo mluvit," řekl u soudu důchodce.

V den vraždy za ním podle jeho výpovědi přišla zničená manželka, že ji otec zase slovně napadl. Tak vzal pistoli a náboje a šel za ním do obývacího pokoje. "Já ho chtěl tou pistolí varovat, že pokud bude ubližovat mé manželce, tak mu taky ublížím," popsal důchodce. "Řekl jsem mu 'Nazdar'. A on na mě zakřičel, ať vypadnu," popsal obžalovaný muž.

Nato prý přistoupil ke svému tchánovi a dvakrát ho střelil do obou spánků. Podle něj to bylo v amoku. "Kdyby jevil známky života, střelil bych ho potřetí," prohlásil před soudem muž. Pak prý zavolal nahoru na manželku, že jí zabil otce a požádal ji, ať zavolá linku 158, kde ohlásil, že zavraždil svého tchána. Policie, na kterou čekal v kuchyni, jej pak zadržela.

Muž vypověděl, že pistoli si někdy v roce 1975 vyrobil ve firmě, kde pracoval. Dodal, že dvacítku nábojů měl ještě z vojny.

Důchodce čekal na svůj proces ve vazbě, před časem jej ale propustili. Jak řekl, zaručili se za něj lidé z vesnice. U soudu vypovídala jeho manželka i syn. Souzený je za vraždu a nedovolené ozbrojování.

Zdroj: ČTK
 

Štítky vražda, Krajský soud v Brně, okres Prostějov, Bedihošť, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důchodce zastřelil svého tchána po domácku vyrobenou zbraní, u soudu se přiznal  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.