Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 12. června 2024  |  Svátek má Antonie
Bez reklam

Mladík v Brně přepadl prodavačku a dvě nezletilé, hrozí mu 10 let

Z přepadení prodavačky v obchodním domě v Brně a následně i dvou nezletilých dívek je podezřelý devatenáctiletý mladík. Přepadené podle policie ohrožoval poplašnou pistolí, ve dvou případech i střílel, vše kvůli penězům. Skončil ve vazbě i s komplicem, který to celé údajně vymyslel.

Oběma hrozí až deset let vězení, řekl dnes novinářům vedoucí brněnských kriminalistů Jaromír Komenda.

Devatenáctiletý mladík zhruba v polovině července za běžného provozu obchodního domu v Kurské ulici přistoupil k pokladně s tím, že zaplatí vitaminový nápoj. Následně vytáhl poplašnou pistoli a prodavačku nutil k vydání peněz. Ta ale pokladnu zavřela a mladík se dal na útěk. Ve vestibulu se ho snažil zadržet pracovník bezpečností služby. Po krátké potyčce se mu však mladík vysmekl a než utekl, vystřelil po něm.

O dva dny později stejný mladík v Troubské ulici přepadl patnáctiletou a o pár minut později i třináctiletou dívku. "Pod pohrůžkou použití zbraně je nutil k vydání peněženky a mobilního telefonu. V jednom případě, aby podpořil svou pohrůžku, vystřelil, poškozená mu tak ze strachu věci vydala," řekl kriminalista. Podle něj měl mladík dluhy a tímto způsobem se je snažil vyřešit.

Policisté dotyčného zadrželi přímo na ulici v Bosonohách. Druhého osmnáctiletého podezřelého následně předvolali k výslechu, kam dobrovolně přišel. Oba jsou obviněni z loupeže.

Zdroj: ČTK

Štítky prodavač, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík v Brně přepadl prodavačku a dvě nezletilé, hrozí mu 10 let  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.