Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Soud vynese rozsudek v kauze deset let staré loupeže u Slavkova

Krajský soud v Brně dnes vynese rozsudek v kauze deset let staré loupeže u Slavkova a také vraždy. Tři maskovaní muži tehdy přepadli vůz bezpečnostní služby a ukradli 77 milionů korun.

Z přepadení vozu se zpovídají Roman Dolíhal, jeho bratr Antonín a Jaroslav Havlík. Posledním obžalovaným je Jiří Bartoň, který v roce 2010 pomáhal odklidit tělo zavražděného velitele vozu, s nímž podle obžaloby Roman Dolíhal celou loupež domluvil, ale pak se s ním pohádal.

Státní zástupkyně Ludmila Doležalová navrhla v závěrečné řeči pro Romana Dolíhala 20 let vězení, Dolíhal vinu popírá. Obžaloba stojí především na výpovědi Antonína Dolíhala, který vinu přiznal a s policií spolupracoval. Státní zástupkyně pro něj navrhla trest v dolní hranici sazby osm až 15 let, stejně jako u Jaroslava Havlíka. Pro Jiřího Bartoně navrhla podmíněně odložený trest.

Při loupeži měla trojice maskovaných mužů u sebe pistole, ale hrozili také napodobeninou bazuky. Ukradli 77 milionů, které se nikdy nenašly. Velitel vozu, a pravděpodobný komplic lupičů, zemřel čtyři roky po loupeži za nevyjasněných okolností. Tělo se našlo až nedávno na skládce u Drásova.

Zdroj: ČTK

Štítky Krajský soud v Brně, Jiří Bartoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud vynese rozsudek v kauze deset let staré loupeže u Slavkova  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.