Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Soud poslal na 15 let do vězení muže, který autem najel do lidí

Devětadvacetiletý Martin Fuchsa, který opilý najel v srpnu autem v Odrovicích u Brna do skupiny mladých lidí, by měl strávit 15 let ve vězení. Rozhodl tak dnes brněnský krajský soud, který Fuchsův čin kvalifikoval jako pokus o vraždu. Při neštěstí stihli čtyři lidé uskočit, pátého auto srazilo. Vážně zraněný muž je stále v nemocnici.

Nehoda se stala, poté co se Fuchsa na oslavě pohádal s přítelkyní a pak i s kamarády. V krvi měl dvě promile alkoholu. Rozsudek zatím není pravomocný.

Sedmadvacetiletá oběť nehody je od kolize v péči lékařů anesteziologicko - resuscitačního oddělení nemocnice v Ivančicích na Brněnsku. Muž je plně závislý na přístrojích. Utrpěl zlomeniny spodiny lebeční, nohou, poranění plic a mnoho dalších vážných zranění. Soudce Aleš Novotný v odůvodnění rozsudku uvedl, že vina Fuchsy je nezpochybnitelná. Doplnil, že spor před dopravní nehodou vyvolal také obžalovaný.

Fuchsa byl s přítelkyní na oslavě narozenin. Opil se tam, a když odešla do nedalekého stanu s kamarádem, vznikla hádka a následně rvačka mezi Fuchsou a přáteli. Muž pak usedl do svého auta a jel pryč. Tvrdí, že chtěl do bezpečí, protože jej ostatní napadali. Při odjezdu se nedaleko místa oslav stala nehoda.

Fuchsa událost popsal tak, že mu před nehodou "vypadl volant z ruky" a pak ucítil náraz. Po 200 metrech od místa neštěstí zastavil a přivolal policii. "Hrozně mě to mrzí. Každý večer se modlím, aby se zraněný uzdravil," řekl obžalovaný soudu.

Zdroj: ČTK

Štítky Krajský soud v Brně, Brno, slavnost, havárie, Nemocnice Ivančice, Brněnsko, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal na 15 let do vězení muže, který autem najel do lidí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.