Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Žena obžalovaná z vraždy svých tří dětí netrpí duševní poruchou

Pětadvacetiletá žena z Dolních Dunajovic na Břeclavsku, která u Krajského soudu v Brně čelí obžalobě z vraždy svých tří novorozených dětí, netrpí duševní poruchou a byla si tedy vědoma důsledků svého jednání.

Soudu to řekl znalec z oboru psychiatrie Jiří Pokora. Proces byl odročen na 12. října, kdy by již mohl padnout rozsudek. Žena se k činu přiznala s tím, že děti usmrtila v obavě ze ztráty svého partnera. Ten totiž nechtěl mít potomky.

Pokora soudu řekl, že žena netrpí poruchou osobnosti a "je pouze jednodušší" povahy. Není závislá na drogách. S partnerem je brala jen příležitostně. Při dalším jednání bude vypovídat znalkyně z oboru psychologie. Pak by mohly zaznít závěrečné řeči a případně i rozsudek. Ženě hrozí až doživotní vězení.

Obžalovaná měla manžela a dvě děti. Jejich okolí je popisovalo jako harmonickou rodinu. Pak si našla nového partnera a přestěhovala se k němu. Ten jí sdělil, že děti mít nechce. Ona mu tvrdila, že je mít nemůže. Chtěla mu prý vyhovět, proto těhotenství tajila.

Dvě děti podle svých slov uškrtila a jedno nechala udusit. Jejich ostatky ukryla v rodinném domě přítele. Na vše se přišlo letos v únoru po posledním z porodů. Přítel jí kvůli potížím přivolal záchranku. Lékař zjistil, že žena rodila a dítě nemohl najít. Proto přivolal policisty, kteří mrtvé děti našli.

Obdobný případ se na jižní Moravě stal před časem ve Vlasaticích na Brněnsku, kde také žena zavraždila své tři novorozené děti. Odpykává si za to trest 22 let vězení.

Zdroj: ČTK

Štítky Krajský soud v Brně, okres Břeclav, Dolní Dunajovice, vražda, duševní porucha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena obžalovaná z vraždy svých tří dětí netrpí duševní poruchou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.