Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie stíhá muže z Brna za jeho příspěvky na internetu

Kriminalisté stíhají dvaačtyřicetiletého muže z Brna za jeho příspěvky na internetu. Podle spisu byly rasistické, muž také údajně naváděl čtenáře k trestné činnosti. Své výroky zveřejňoval od roku 2013 v jednom z diskusních fór. Nyní mu hrozí až pět let vězení, řekla dnes ČTK mluvčí policie Petra Ledabylová.

Odborníci z jihomoravského policejního oddělení analytiky a informační kriminality byli podle ní muži na stopě několik měsíců. Je obviněn z nebezpečného vyhrožování, šíření toxikomanie a také podněcování k trestnému činu.

Z výsledků vyšetřování vyplývá, že muž se do fóra přihlašoval pod několika jmény. Na portál umístil několik textů, ve kterých popisoval postup výroby drog; heroinu a pervitinu. Popisoval prý, jak je lze propašovat do věznice.

"Nabízel například návody, jak provést loupežné přepadení, krádež kola, vloupání do rodinného domu nebo způsob, jak se zbavit mrtvoly," doplnila mluvčí.

Administrátor stránek tyto jeho příspěvky mazal, za což mu začal jejich autor vyhrožovat podříznutím, pobodáním nebo zapálením auta, doplnila Ledabylová. Svými příspěvky se podle ní pachatel snažil diskusní portál zdiskreditovat.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Internet, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stíhá muže z Brna za jeho příspěvky na internetu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.