Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bývalý elitní policista spáchal ve vězení sebevraždu

Bývalý elitní policista Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Stanislav Švábenský spáchal ve vězení sebevraždu. S odvoláním na zdroje to dnes napsal server Novinky.cz. Švábenskému ve středu olomoucký vrchní soud potvrdil šestiletý trest za přijetí úplatku, zneužití pravomoci úřední osoby a podvod. Podle soudu za peníze poskytoval informace z trestního řízení.

Švábenský měl podle verdiktu prodávat po dobu dvou let informace ze soudního řízení trestně stíhanému obchodníkovi s barevnými kovy Janu Švédíkovi. Odměnou za informace měl dostat 450 tisíc korun a nové auto.

Podle zdroje obeznámeného s vyšetřováním se v Švábenský cítil jako oběť svých nadřízených. Elitní detektiv ÚOOZ byl prý prvním, kdo upozornil na kriminální činnost tzv. Toflova gangu a ukázal tak na propojenost gangu s policejním prostředím. Toflův gang tvořili bývalý členové brněnské hospodářské kriminálky, jež vydírali bohaté podnikatele. Podle zdroje mohlo Švábenské odsouzení souviset s bojem uvnitř policie.

Zdroj dále upozorňuje na skutečnost, že ještě několik měsíců před tím, než byl detektiv nucen skončit, dostával vysoké odměny a velmi dobrá hodnocení.

Švábenský po celou dobu procesu svou vinu popíral.

 

Zdroj: ČTK, Novinky.cz

Štítky Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, sebevražda, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý elitní policista spáchal ve vězení sebevraždu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.