Počasí dnes24 °C, zítra17 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Střelec z Brna-Žebětína, zadržený na Slovensku, je ve vazbě

Jednadvacetiletý Lukáš Minařík, obviněný z nedávné střelby na řidiče v Brně-Žebětíně a také z loupeže v sousední čtvrti Bystrc, je ve vazbě. Motivem střelby byly patrně jeho osobní vztahy, řekla dnes mluvčí policie Petra Vedrová. Útočník se s obětí nezná. Hrozí mu až 20 let vězení. Podrobnosti k případu a k výslechu zadrženého policie neuvedla.

Napadení se odehrálo 15. června. Minařík podle spisu zastavil projíždějící osobní auto. Když namířil na řidiče zbraň, kterou předtím ukradl svému otci, řidič ujel. Další motorista,74letý muž, už takové štěstí neměl. Při výstřelu mírně uhnul hlavou, což mu zachránilo život a utrpěl jen lehčí poranění. Následně se pachatel podle kriminalistů přesunul do Brna-Bystrce, kde vyloupil prodejnu s potravinami.

Policii se krátce po činu podařilo vypátrat totožnost muže a vyhlásila po něm pátrání. Jeho rodiče jej prostřednictvím ČTK vyzvali, aby se přihlásil kriminalistům. Ti pak vypátrali, že odjel do Martina, kde ho slovenští policisté následně zatkli.

Minařík s vydáním do ČR souhlasil. Předán byl českým úřadům na společném česko-slovenském policejním pracovišti na někdejším hraničním přechodu Hodonín-Holíč. Kdyby s vydáním nesouhlasil, mohlo by vydávací řízení trvat týdny.

Zdroj: ČTK

Štítky policie, Slovensko, Bystrc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelec z Brna-Žebětína, zadržený na Slovensku, je ve vazbě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.