Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

VIDEO: Všechny vás postřílím! Policisté trénovali zákrok proti ozbrojenému pachateli v obchoďáku

Jak by policisté zasahovali proti ozbrojenému útočníkovi v obchodním domě, to si muži zákona vyzkoušeli při cvičení v Břeclavi. V rámci cvičení se mezi regály obchodu pohyboval ozbrojený figurant, kterého policisté měli za úkol zneškodnit. Společně se zaměstnanci společnosti si vyzkoušeli několik typů zákroku proti nebezpečnému ozbrojenému pachateli, a to i za tmy nebo při jinak ztížených podmínkách.

„Všechny vás postřílím! Kde jste? Už na vás čekám,“ křičel v rámci policejního cvičení ozbrojený figurant v jednom z břeclavských obchodních domů. Policisté si během cvičení vyzkoušeli společně se zaměstnanci několik typů zákroků proti nebezpečnému pachateli, a to i za ztížených podmínek jako ve tmě a podobně.

„Pracovníky obchodů ještě předtím proškolili v postupech, jak se v případě nebezpečné situace zachovat, aby v maximální míře ochránili svůj život a zdraví. Cenné zkušenosti do reálných zákroků si odnesli i policisté, kteří v podobných cvičeních budou pokračovat,“ uvedla mluvčí policie Petra Ledabylová.

Policisté upozorňují, že cvičením v obchodním domě dávají najevo, že kromě školských zařízení a úřadů nezapomínají ani na tyto prostory, kde také může vzhledem k velké koncentraci lidí dojít k řadě nebezpečných situací.

Ohodnoť článek

Foto se svolením PČR

Štítky policie, cvičení, obchodní dům, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Všechny vás postřílím! Policisté trénovali zákrok proti ozbrojenému pachateli v obchoďáku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.