Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Zloději v pláštěnkách se vloupali do boskovického obchoďáku. Chtěli odnést cigarety za milion

Dva zloději v pláštěnkách se rozhodli vydat na velkou cigaretovou loupež v Boskovicích, do města přijeli až z Přerova. Vyřadili z provozu veřejné osvětlení, prorazili zeď obchodu a napěchovali pytle kuřivem za skoro milion. V ten moment už ale na místo spěchala hlídka policistů. Oba skončili v poutech a v policejní cele.

Pořádná porce práce čekala v noci na sobotu dvojici pachatelů, která se až z Přerovska vydala na zlodějskou výpravu do Boskovic. Muži si vyhlédli tamní obchod a na akci se připravili. Na místo vyrazili dodávkou vybaveni potřebným nářadím a náčiním.

„Oblečeni do pláštěnek nejdříve vyřadili z provozu veřejné osvětlení. Následně museli od budovy odsunout jeden z výdejních boxů. Potom přišlo na řadu násilí. Odstranili plechový kryt zdi a v této vytvořili potřebný otvor, kterým se dostali do prodejny tabákových výrobků. Jeden z pachatelů uvnitř z regálů a příručního skladu bral kartóny cigaret a další tabákové výrobky,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Pytle s lupem pak muž předával kumpánovi, který je vynášel do přistavené dodávky. To už ale na místo mířily hlídky policistů.  Jedno ze zlodějů na místě zadrželi tamní městští policisté, druhého pak o několik desítek minut později ještě ve městě vypátrala hlídka boskovického obvodního oddělení.

„Třiapadesátiletý muž hned přiznal, že spolu s o dvanáct let starším parťákem kradli v obchodním centru. Oba skončili v poutech a v policejní cele. V sedmnácti igelitových pytlech měli zkušení zloději připraveno zboží za skoro milión korun. Soud poslal v pondělí oba pachatele do vazby,“ doplnil Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky PČR, policie, loupež, cigarety, soud, vazba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději v pláštěnkách se vloupali do boskovického obchoďáku. Chtěli odnést cigarety za milion  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.