Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

VIDEO: Šofér na Blanensku stěží držel auto na cestě. Policistům nadýchal skoro šest promile

Policisté na Blanensku zastavili muže, který nezvládal řízení a neustále přejížděl z jednoho okraje silnice na druhý. Při kontrole řidič nadýchal téměř šest promile. Nebyl to jeho první přestupek, letos ho strážci zákona přistihli opilého za volantem již čtyřikrát. Policisté mu tentokrát zabavili auto a hrozí mu přísnější trest.

Podivná jízda muže na Blanensku, který stále přejížděl z jednoho okraje vozovky na druhý, nebyla lhostejná oznamovateli. Řidiči automobilu se nedaleko Boskovic jen stěží dařilo červený Seat udržet na vozovce.

„Přivolaná hlídka při silniční kontrole zjistila očekávané. Jen hodnota přístrojem zjištěné hladiny alkoholu jí vyrazila dech. Pětapadesátiletý šofér nadýchal téměř šest promile,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hlídka také zjistila, že to nebyl první řidičův prohřešek. Od začátku roku jej policisté opilého za volantem přistihli celkem čtyřikrát. A zjištěné hodnoty alkoholu nebyly opravdu nízké. Nejméně nadýchal uprostřed ledna v Letovicích. To mu policisté zjistili necelé dvě promile.

„Z dvouletého zákazu řízení si evidentně nic nedělal. Po posledním prohřešku mu policisté tedy automobil zajistili. Vozidlo s největší pravděpodobností propadne ve prospěch státu. Řidič navíc musí přinejmenším počítat s navýšením trestu,“ doplnil Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky PČR, policie, auto, řidič, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Šofér na Blanensku stěží držel auto na cestě. Policistům nadýchal skoro šest promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.