Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

VIDEO: Namol opilý řidič si jel do obchodu pro vodku. Policisté mu nechali z místa auto odtáhnout

Velmi rázně ukončili policisté řidičskou kariéru muži, který opakovaně usedal za volant svého auta namol opilý. Při jeho poslední cestě, kdy si jel podle policie pro vodku a nadýchal téměř tři promile alkoholu, mu policisté nechali auto odtáhnout.

Starší muž z Brna měl v oblibě usedat za volant pod vlivem alkoholu, jednal tak opakovaně, což se mu nevyplatilo. Na hříšníka narazili koncem září brněnští strážníci, které na silně opilého řidiče jedoucího v noci po Králově Poli upozornil všímavý svědek. Tehdy po zastavení šofér nadýchal přes tři a půl promile. Muž měl navíc i platný zákaz řízení až do roku 2025.

Stejný hazardér potkal o týden později policejní hlídku v Jundrově. Bohužel pro něj byl znovu pod vlivem alkoholu. „Silniční kontrole se ale chtěl řidič očividně vyhnout, neboť stojícího policistu u cesty, který mu dával znamení k zastavení, pohotově objel. Jenomže ani tento zoufalý manévr šoférovi na dlouho nepomohl, kdy jej hlídka po chvilce dojela a zastavila. I tentokrát nadýchal velmi vysoké hodnoty. Policisté mu opakovaně naměřili necelé tři promile alkoholu,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Druhá kontrola pro muže, který podle policie zrovna mířil opilý do obchodu pro vodku, nedopadla nejlépe. „Zasahujícím policistům došla trpělivost a jeho automobil nechali odtáhnout, kdy o jeho dalším osudu bude muset rozhodnout až soud. Zajištěný vůz totiž v krajním případě může propadnout ve prospěch státu,“ vysvětlil Vala.

Muž nyní musí počítat se stíháním za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V krajním případě mu podle policie hrozí až několikaletý pobyt ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky alkohol, opilý, řidič, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Namol opilý řidič si jel do obchodu pro vodku. Policisté mu nechali z místa auto odtáhnout  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.