Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

VIDEO: Měl jsem osm piv, chlubil se řidič policistům. Když ho pod vlivem chytli potřetí, přišel o auto

Na jižní Moravě policie o posledním prázdninovém víkendu nachytala přes čtyřicet opilých řidičů za volantem. Rekordman z Tišnovska s 4,25 promile se nenechal policisty odradit a předvedl hned tři jízdy pod vlivem za sebou. Pokaždé byl přistižen. Skončil v cele a přišel o auto.

O posledním prázdninovém víkendu policisté na jižní Moravě odhalili přes čtyřicet řidičů, kteří řídili pod vlivem návykových látek. Řízení pod vlivem alkoholu není rozhodně cizí také devětačtyřicetiletému muži z Tišnovska. Nápadně podezřelou jízdou ulicemi města upoutal pozornost hlídky.

„Při kontrole se netajil s tím, že před jízdou popíjel. Hlídce se pochlubil vypitými nejméně osmi pivy. Tomu také odpovídal výsledek dechové zkoušky. Přístroj ukázal hodnotu 3,84 promile. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

O necelou hodinu později zamířili v tušení, že nemusí být vše v pořádku, zkontrolovat na stejné místo odstavený automobil. A přijeli ve chvíli, kdy vůz odjížděl. Za jeho volantem seděl hlídce známý muž. I tentokrát byla jeho dechová zkouška očekávaně pozitivní, s prakticky stejnými hodnotami. Hlídka šoféra už zadržela a po provedení potřebných úkonů střízlivěl v policejní cele.

„Ani pobyt za mřížemi ho neodradil od dalšího prohřešku. Jeho víkendovou jízdu Tišnovem ukončila kontrola s očekávaným výsledkem. Šofér nadýchal závratných 4,25 promile. Opět střízlivěl v policejní cele, navíc musí zapomenout na další řízení svého vozidla. To mu policisté zajistili. V rámci trestního řízení pak soud rozhodne o dalším osudu vozu i opilcově trestu,“ doplnil Malášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jana Kroneislová

Štítky PČR, policisté, alkohol, auto, řidič, kontrola, Tišnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Měl jsem osm piv, chlubil se řidič policistům. Když ho pod vlivem chytli potřetí, přišel o auto  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.