Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Žena se rozešla s přítelem, ten ji v Brně ubil a ubodal. Odsedí si sedmnáct let

Za vraždu krajanky v Brně si Stefan Stefanovič ze Srbska odpyká 17 let ve vězení. Jeho dovolání odmítl Nejvyšší soud. Rozhodnutí padlo bez veřejného jednání, výsledek řekla mluvčí soudu Gabriela Tomíčková. Plné odůvodnění zatím není v soudní databázi dostupné.

Stefanovič podle verdiktu neunesl rozchod a ženu brutálně napadl nožem. Vystudovaná právnička zemřela na místě. Stefanovič v minulosti přiznal vinu, ale obhajoba žádala nižší trest, například 13 let vězení. Vrchní soud v Olomouci však letos v dubnu rozhodnutí Krajského soudu v Brně ponechal beze změn.

„Odvolací soud považuje uložený trest za přísný, nikoliv však za nepřiměřený nebo nezákonný. Na jedné straně je zde polehčující okolnost, prohlášení viny, na druhé straně je třeba přihlédnout k tomu, jakým způsobem byla trestná činnost spáchána a provedena. Šlo až o bestiální provedení, jak to nazval soud prvního stupně," uvedl v dubnu soudce vrchního soudu Petr Andres.

Tragédie se stala na konci roku 2022. Muž podle obžaloby s vdanou ženou a matkou osmiletého syna udržoval několik měsíců poměr. Když mu žena oznámila konec vztahu, situaci neunesl a v jejím brněnském bytě ji napadl. Bil ji, rdousil a bodal nožem.

Verdikt zahrnuje také vyhoštění na dobu neurčitou a ochranné protialkoholní léčení ambulantní formou. Navíc musí Stefanovič zaplatit odškodnění 1,5 milionu korun synovi zemřelé a půl milionu korun jejímu manželovi. Oba se po tragédii vrátili do Srbska.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky Srbsko, soud, vražda, Nejvyšší soud, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ježek

To má z toho že si našla milence. Když jí svrbí, má si jí nechat podrbat od manžela.

Úterý, 3. září 2024, 06:22Odpovědět

Lubomir Chladek

Jsem pro znovu obnovení trestu smrti pro kohokoliv.

Pondělí, 2. září 2024, 11:03Odpovědět

Žena se rozešla s přítelem, ten ji v Brně ubil a ubodal. Odsedí si sedmnáct let  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.