Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Cesta na záchytku do Brna se změnila v boj o život. Opilý cizinec při převozu přestal dýchat

V neděli v noci boskovičtí policisté vyrazili se silně opilým cizincem na záchytku do Brna, ale cesta se proměnila v drama, když muž náhle přestal dýchat. Strážci zákona pohotově zareagovali a muže se jim podařilo oživit, záchranářům ho tedy předali již při vědomí. Muž po pár hodinách na vlastní žádost opustil nemocnici.

V neděli v noci vyrazila hlídka boskovických policistů na pomoc se ztotožněním lehce zraněného, zato silně podnapilého muže do místní nemocnice. Jak se později ukázalo, šlo o cizince, který ztratil doklady a pracoval zde po stavbách.

„Vzhledem k tomu, že nadýchal přes tři promile, hlídka ho převážela na záchytku. Rutinní cesta se u Milonic změnila v drama. Jednatřicetiletý muž přestal dýchat. Policistka ihned zastavila vozidlo, a zatímco její kolega vytáhl cizince z auta a započal resuscitaci, informovala operační středisko o situaci a vyžádala si příjezd záchranářů,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zhruba po devadesáti vteřinách se podařilo obnovit základní životní funkce a záchranářům jsme pacienta předávali již při vědomí. Během jeho ošetření v nemocnici se podařilo ověřit totožnost i to, že na našem území pobývá legálně.

„Cizinec o několik hodin později hospitalizaci na vlastní žádost ukončil, měl by být v pořádku,“ doplnil Šváb.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky PČR, policisté, alkohol, záchytka, resuscitace, Boskovice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta na záchytku do Brna se změnila v boj o život. Opilý cizinec při převozu přestal dýchat  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.