Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Srb v Brně bestiálně zavraždil matku osmiletého chlapce, se kterou měl poměr. Žádá nižší trest

Nejvyšší soud přezkoumá rozsudek nad Stefanem Stefanovičem ze Srbska, jenž si má odpykat 17 let za vraždu krajanky v Brně. ČTK to zjistila z justičních databází. Stefanovič podle verdiktu neunesl rozchod a ženu brutálně napadl nožem. Vystudovaná právnička zemřela na místě.

Stefanovič v minulosti přiznal vinu, ale obhajoba žádala nižší trest, například 13 let. Vrchní soud v Olomouci však letos v dubnu rozhodnutí Krajského soudu v Brně ponechal beze změn.

„Odvolací soud považuje uložený trest za přísný, nikoliv však za nepřiměřený nebo nezákonný. Na jedné straně je zde polehčující okolnost, prohlášení viny, na druhé straně je třeba přihlédnout k tomu, jakým způsobem byla trestná činnost spáchána a provedena. Šlo až o bestiální provedení, jak to nazval soud prvního stupně," uvedl v dubnu soudce vrchního soudu Petr Andres.

Tragédie se stala na konci roku 2022. Muž podle obžaloby s vdanou ženou a matkou osmiletého syna udržoval několik měsíců poměr. Když mu žena oznámila konec vztahu, situaci neunesl a v jejím brněnském bytě ji napadl. Bil ji, rdousil a bodal nožem.

Verdikt zahrnuje také vyhoštění na dobu neurčitou a ochranné protialkoholní léčení ambulantní formou. Navíc musí Stefanovič zaplatit odškodnění 1,5 milionu korun synovi zemřelé a půl milionu korun jejímu manželovi. Oba se po tragédii vrátili do Srbska.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Srbsko, soud, vražda, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srb v Brně bestiálně zavraždil matku osmiletého chlapce, se kterou měl poměr. Žádá nižší trest  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.