Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Frustrovaný muž pomazal v Brně motoristovi auto sádlem. Měl jsem špatný den, vysvětloval

Muže z Brna večer iritoval hluk z ulice a ruply mu nervy. Vzal do ruky kostku sádla a vyrazil se mstít. Vyhlédl si nedaleko zaparkované auto, které tukem celé pomazal, a navrch přidal pár plivanců. Svědomí mu nedalo a majiteli se nakonec omluvil, nabídl finanční náhradu i umytí auta. Strážníci případ uzavřeli domluvou.

Zahnat hlad chtěl v sobotu večer muž, který se svými blízkými zaparkoval v širším centru Brna. Přibližně na čtvrt hodiny se proto společně vzdálili do rychlého občerstvení, aby si koupili gyros. Po návratu řidiči nemohlo ujít, že kliky odstaveného automobilu někdo v mezičase potřel sádlem a poplival i zadní okno.

„Rozmrzelý mladý muž přivolaným strážníkům v jinak prázdné potemnělé ulici řekl, že absolutně nemá tušení, kdo a proč to udělal. Hlídka městské policie si všimla kamery na blízkém bytovém domě a požádala o spolupráci správkyni budovy. Na záznamu byl pachatel dobře vidět a následné pátrání po okolí brzy přineslo potřebný výsledek,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Devětatřicetiletý muž nezapíral, že auto ušpinil on. Doma ho prý rušily zvuky nesoucí se z ulice, a tímto způsobem ventiloval svou frustraci. Strážníkům i řidiči vozidla se opakovaně omlouval. Líčil, že měl velmi špatný den, a mladíkovi nabídl, že auto pečlivě umyje. Soukromě se s ním domluvil i na finanční náhradě a peníze mu hned předal.

Mladý muž po důkladné kontrole auta hlídce potvrdil, že nenašel žádné poškození. „Strážníci tedy vzhledem k sympatické sebereflexi pachatele a skutečnosti, že dosud neměl žádný podobný přestupek na svědomí, uzavřeli případ důraznou domluvou,“ doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Frustrovaný muž pomazal v Brně motoristovi auto sádlem. Měl jsem špatný den, vysvětloval

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frustrovaný muž pomazal v Brně motoristovi auto sádlem. Měl jsem špatný den, vysvětloval  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.