Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

VIDEO: Policisté s vrtulníkem několik hodin hledali seniorku. Našli ji v centru Brna i se psem

Třiaosmdesátiletá žena z Břeclavska trpící ztrátou paměti se vydala se psem na procházku, domů se ale nevrátila. Její manžel proto kontaktoval policisty, kteří seniorku několik hodin hledali. Nasadili vrtulník s termovizí i psovody. Nakonec ji vypátrali u brněnského hlavního nádraží.

V letních měsících policisté častěji přijímají oznámení o pohřešování členů rodiny či známých. Jedna z posledních událostí se odehrála i v pondělí odpoledne v okolí brněnského Ústředního hřbitova. Tam hlídky vyrazily okamžitě poté, kdy jim rozechvělý senior ohlásil pohřešování své třiaosmdesátileté nemocné manželky.

„Zprvu ale policistům příliš nepomohlo, že zmizení bylo oznámeno až se značným časovým odstupem, neboť ztracenou choť i s jejich psem se pokoušel oznamovatel nejprve najít sám. Mobilní telefon navíc pohřešovaná nechala doma na Břeclavsku,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Protože ale zasahující policisté nemohli vyloučit, že by se starší žena trpící ztrátou paměti mohla nacházet i ve městě, o pomoc policisté požádali také městskou policii a dopravní podnik. Seniorku nakonec hledali i psovodi se služebními psy, policisté ze speciální pořádkové jednotky, ale ze vzduchu dokonce i vrtulník s termovizí. Ten monitoroval především hůře přístupná a opuštěná místa.

„Večer krátce před devátou hodinou mohli nakonec všichni slavit velký úspěch. Očividně dezorientovanou důchodkyni i s jejím domácím mazlíčkem totiž v centru města poblíž hlavního nádražní nakonec našli komárovští policisté,“ upřesnil Vala.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, policisté, podvod, pátrání, vrtulník, termovize, senior, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Pes hledal fenu a ztratil babku a policie v pohotovosti!!!!! Opět obdivuji práce PČR i MP.

Čtvrtek, 11. července 2024, 08:05Odpovědět

VIDEO: Policisté s vrtulníkem několik hodin hledali seniorku. Našli ji v centru Brna i se psem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.