Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jsem občan a můžu kouřit, kde chci, hájil se muž se zapálenou cigaretou na dětském hřišti

I přes jasně stanovený zákaz si pětatřicetiletý muž zapálil cigaretu na dětském hřišti v okrajové části jihomoravské metropole. Při obchůzce muže přichytili strážníci, ke kterým se choval arogantně. Řekl, že může kouřit, kde chce, protože je občan.

Na dětském hřišti v brněnském Žebětíně v úterý ráno kouřil cigaretu pětatřicetiletý muž. „Takzvaný tabákový zákon přitom výslovně zakazuje kouření tabákových výrobků a používání elektronických cigaret mimo jiné i v prostorách, která jsou označena jako dětská hřiště určená převážně pro osoby mladší osmnácti let,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Navíc je tento zákaz zdůrazněn i piktogramem na informativní tabuli městské části umístěné v blízkosti hřiště. Přesto ho muž nerespektoval. Hlídka městské policie, která právě v tu dobu kontrolovala veřejný pořádek v okolí hřiště, ho proto ihned kontaktovala.

Od počátku se choval arogantně a údaje o své totožnosti strážníkům sdělil až po zákonné výzvě. Také jim řekl, že může kouřit, kde chce, protože je občan. „Vysvětlení bude muset podat úředníkům. Právě jim hlídka podezření ze spáchání přestupku oznámila,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, cigareta, arogance, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Serepe Ticky

Jojo, je jich dost takových kreténků. Nástupiště vlaku kousek u Brna, sociálně slabý debílek si tam vypaloval tu svoji sračku na vykuřování skleníků.
Po otázce, jestli mu nevadí, že je na zastávce a hulí lidem pod nos se začal pošklebovat, ostentativně šlukoval a foukal mým směrem.
V tom dostal zboku bombu do ksichtu od pána, co ho asi taky štval tím smradem. Cigárko efektně uletělo od huby a blbeček kvičel jak podřízlé prase. Že zavolá policii, že jsme svědci. Tak jsem mu já i pár dalších lidí sdělili, že jsme nic neviděli, že už tak přišel, s tou odřenou krvavou hubou.
Blbeček se s pláčem odporoučel z nástupiště. Může si zas příště zkusit zapálit mezi lidma. :-D

Čtvrtek, 18. dubna 2024, 10:29Odpovědět

Josef Vyndalho

správná práce ,nakopat ty idioty do prdelí .....

Čtvrtek, 18. dubna 2024, 20:17Odpovědět

Diskutér T.

HULVÁT - NEVYCVÁLANEC - SMRDUTEJ SOBECKEJ KUŘÁK - BEZOHLEDNEJ I VŮČI DĚTEM - POKUTOVAT NEJVYŠŠÍ SAZBOU - MÁME TAKY HULVÁTY POD NAŠÍM BALKONEM, CO SI BABA GECNE, ROZTÁHNE ŠPAKATÝ HNÁTY - ZAPÁLÍ A ŽVANÍ HODINY S KAMOŠKAMA - NENÍ NA NĚ ŠPAGÁT. SOUHLAS S PANEM BILÍKEM.

Čtvrtek, 18. dubna 2024, 09:02Odpovědět

Jiří Bilík

Ano, bohužel každý může smrdět komu chce. U nás se nedá otevřít okno, protože sousedi věčně sedí na balkóně a bafaj. Je to neřád.

Čtvrtek, 18. dubna 2024, 08:12Odpovědět

Jsem občan a můžu kouřit, kde chci, hájil se muž se zapálenou cigaretou na dětském hřišti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.