Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž poslal za půl roku podvodníkům skoro dva miliony korun. Žil v domnění, že investuje

Půl roku posílal sedmatřicetiletý muž z Brněnska peníze podvodníkům v domnění, že své finance investuje na trzích s kryptoměnami, zlatem či platinou, kde se mu závratným způsobem rozmnožují. Během půl roku poslal podvodníkům skoro dva miliony korun, pak s ním falešní obchodníci přestali komunikovat.

Vše začalo tak, že se muž registroval na internetovém investičním portálu. Zaplatil vstupní poplatek a investoval dvacet tisíc dolarů. Dokonce dostal půjčku na další investování. A to se mu opravdu dařilo. Rychle splnil podmínky pro obrat na jeho speciálním účtu,popsal mluvčí policie Bohumil Malášek.

Obrat podle Maláška zakrátko převýšil požadovanou jednu miliardu dolarů a zisk muže, který se domníval, že investuje, byl odpovídající proinvestovaným částkám. Na jeho obchodním kontě se objevilo přes 75 milionů dolarů zisku. Podařilo se mu také splnit podmínky společnosti k jeho vyplacení. Pro převod získané zajímavé částky bylo nutné zaplatit řadu poplatků. Ty muž postupně podle pokynů bankéřů a portálu podpory investiční společnosti platil. Během obchodování odeslal na různé účty skoro dva miliony korun,uvedl mluvčí.

Po odeslání této částky následoval scénář, který je pro podobné případy tradiční. Podvodníci přestali komunikovat a poškozený se nedočkal vyplacení žádného zisku.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Kacerovský

Štítky investice, podvod, peníze, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž poslal za půl roku podvodníkům skoro dva miliony korun. Žil v domnění, že investuje  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.