Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Řidiči nadýchali přes tři promile. Jeden se musel přidržovat auta a dýchat vsedě

Policisté informovali o trojici řidičů, kteří v minulých dnech nadýchali velmi vysoké hodnoty alkoholu v dechu. Jeden z řidičů nadýchal 3,68 promile, další 3,13 a jiný 3,23. Alkoholu se nevyhýbali ani cyklisté. Právě kvůli podobným řidičům během Velikonoc policie kontrolovala bezpečnost dopravy v rámci bezpečnostní akce.

Sedmačtyřicetiletý řidič osobního auta v noci stylem své jízdy upoutal pozornost policistů v Bílovicích nad Svitavou. Když se řidič při vystupování vozidla musel přidržovat dveří a následně upadl na zem, měla hlídka jasno. Přístroj při dechové zkoušce ukázal závratnou hodnotu 3,68 promile. Řidič se netajil tím, že od odpoledne popíjel vodku a pivo. Jelikož nebyl schopný udržet se na nohou a musel při kontrole sedět na zemi, putoval k vystřízlivění na záchytku, popsal situaci mluvčí policie Bohumil Malášek.

Jiného opilého řidiče zastavili policisté po poledni na Hodonínsku. „Tam hlídka zastavila osobní automobil Škoda, jehož řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem. Hned při prvním kontaktu s pětačtyřicetiletým mužem bylo policistům jasné, že je pod vlivem alkoholu. Přístroj ukázal hodnotu 3,13 promile,“ uvedl mluvčí.

„Ještě desetinu vyšší hodnotu nadýchal při večerní kontrole v Břeclavi stejně starý řidič osobního automobilu Ford. Při kontrole se netajil tím, že se dlouho věnoval popíjení alkoholu. Naopak s tím, že nevlastní řidičské oprávnění, se pochopitelně nechlubil,“ uvedl Malášek a doplnil, že kontrole neunikl ani pětatřicetiletý cizinec na kole, který ke své jízdě využíval celou šíři vozovky. Ten nadýchal téměř dvě promile.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, alkohol, kontrola, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidiči nadýchali přes tři promile. Jeden se musel přidržovat auta a dýchat vsedě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.