Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Soud v Brně se začal zabývat dvojnásobným pokusem o vraždu. Muž zapálil budovu, uvnitř byli lidé

Krajský soud v Brně se dnes začal zabývat dvojnásobným pokusem o vraždu v Brně na Rumišti z loňského července, obžalovanému muži hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně výjimečný trest. Osmatřicetiletý Krzysztof Antoni Bugla původem z Polska podle žalobce založil požár u budovy v bývalé průmyslové zástavbě, v budově přitom zůstali uvězněni dva lidé, kteří se při požáru zranili. Od horších následků jim pomohl jiný muž a rychlý příjezd záchranářů. Muž vinu částečně doznal, oheň prý ale nezapálil úmyslně. Je ve vazbě.

Událost se stala loni 12. července, kdy muž podle obžaloby po konfliktu s bývalou partnerkou rozdělal oheň u dveří budovy, přičemž věděl, že v budově zůstala jak ona, tak její přítel. Věděl také podle žalobce, že z budovy kromě vchodových dveří nevede jiný východ, protože okno v patře bylo zamřížované. Budovu užívali squatteři. Ještě před příjezdem hasičů se uvězněnou dvojici snažil zachránit pracovník blízkého pneuservisu.

Muž přistavil žebřík, vylezl na úroveň okna a mříž částečně vypáčil. Uvězněnému muži se tak podařilo dostat ven, ženu z domu následně vyprostili hasiči. Žalobce uvedl, že muž utrpěl popáleniny na deseti procentech těla, žena utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně, popálená byla na 42 procentech těla.

Obžalovaný vinu částečně doznal, popřel ale, že by šlo o úmysl. „Částečně se cítím být vinen, ale nezapálil jsem to úmyslně. Stalo se to odhozením cigarety na hromadu smetí, které se tam nacházelo. Byl jsem tak opilý, že jsem nedomyslel, co dělám,“ popsal muž. Uvedl, že se pak ještě vrátil zpět, už to ale hořelo a on nevěděl, co má dělat. „Šel jsem pryč. Velmi mne to mrzí, co se stalo, ale stalo se to pod vlivem alkoholu,“ uvedl muž.

Předseda senátu poukázal na rozpory ve výpovědích, muž totiž v přípravném řízení u policie uvedl, že v rozčílení podpálil papírek a odhodil jej. Obžalovaný na to reagoval, že to bylo na nátlak policie. Trval na tom, že požár nezaložil schválně.

Při požáru se zranilo podle záchranářů šest lidí, kromě dvou z budovy a zachránce ještě dva policisté a jeden hasič. Policistům se podařilo najít podezřelého díky výpovědím svědků a kamerovým záznamům z okolí. „Při zadržení i výslechu nejdříve obviněný jakoukoliv vinu odmítal, později se i pod tíhou důkazů přiznal. Nemalou roli v konfliktu sehrál alkohol a partnerské vztahy,“ uvedli tehdy policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tereza Pulgretová

Štítky ČR, soud, vražda, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud v Brně se začal zabývat dvojnásobným pokusem o vraždu. Muž zapálil budovu, uvnitř byli lidé  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.