Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž z Brna měl vyhrožovat ženě zabitím. Ta před ním utekla z tramvaje a zoufale prosila kolemjdoucí o pomoc

Jednapadesátiletou ženu z Brna měl ve čtvrtek odpoledne pronásledovat agresivní muž, před kterým dokonce utekla z tramvaje. Se strachem poprosila kolemjdoucího svědka, aby do Křenové ulice přivolal strážníky. Údajný agresor vše popřel.

Očitý svědek se obrátil na policisty poté, co jej o pomoc požádala vystrašená žena. Řekla mu, že ji pronásleduje muž, který jí vulgárně nadává a vyhrožuje jí. „Hlídce jednapadesátiletá žena z Brna popsala, že o rok starší Brňan ji prý už v minulosti fyzicky napadl, proto se obává o své zdraví. Dodala, že urážky a výhrůžky fyzickou likvidací údajně slyšela z jeho úst už cestou v tramvaji, a ze strachu před ním raději z dopravního prostředku vystoupila," vysvětlila mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Ani to ale starší ženě na útěku před údajným agresorem nepomohlo. Při následné konfrontaci muž z Brna své chování a skutky popřel. Přítomní svědci ovšem potvrdili verzi příběhu, kterou policistům sdělila rozrušená žena. 

„Hlídka vyrozuměla republikové policisty. Ještě před tím se však strážníci přesvědčili, že žena je v pořádku a nepotřebuje lékařské ošetření. Státní kolegové naznali, že jednání muže není trestným činem. Proto podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití oznámila hlídka správnímu orgánu,“ doplnila Pokorná. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Brno, policisté, pronásledování, muž z Brna, svědek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Alice Holáňová je Češka? Zas do ulice-snad na ulici

Středa, 3. dubna 2024, 21:36Odpovědět

Muž z Brna měl vyhrožovat ženě zabitím. Ta před ním utekla z tramvaje a zoufale prosila kolemjdoucí o pomoc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.