Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hořel rodinný dům na Hodonínsku, jeden člověk se nadýchal kouře

, aktualizováno 10. března 2024, 13:55

Od nedělního rána hasiči likvidovali požár rodinného domu v Lipově na Hodonínsku. Jeden člověk se nadýchal kouře a skončil v péči záchranářů. Na místě zasahovalo celkem jedenáct jednotek hasičů.

Požár patrového rodinného domu likvidují od 06:45 hasiči v Lipově na Hodonínsku, vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních a sedm jednotek dobrovolných hasičů.  Na místo dorazil také protiplynový automobil s dýchací technikou.

„Jeden člověk se ještě před příjezdem hasičů nadýchal kouře a potřeboval péči záchranářů,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Štěpán Komosný.

„Většina hasebního zásahu probíhala zvenčí i za pomoci žebříku. Před 08:00 se podařilo požár lokalizovat, v 11:10 zlikvidovat,“ doplnil Komosný. Na kontrolu stavby hasiči museli povolat statika, z hlediska bezpečnosti hasičů prováděli dohašování z vnější strany budovy.

Podle předběžných odhadů požár způsobil škodu pět milionů korun, podařilo se ochránit majetek přibližně za tři miliony korun.

Místo už prošli i vyšetřovatelé, kteří pracují se dvěma verzemi příčiny požáru - buďto se jednalo o nedbalost nebo technickou závadu. Zničené je zejména přízemí a poschodí budovy, suterén se podařilo uchránit a to včetně osobního automobilu, který hasiči vyvezli z garáže. Na místě dál zůstanou dobrovolní hasiči z Lipova, kteří budou požářiště šest hodin hlídat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky požár, hasiči, dům, Hodonínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořel rodinný dům na Hodonínsku, jeden člověk se nadýchal kouře  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.