Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policista pomáhal legalizovat kradené vozy. Od soudu dostal pět a půl roku vězení

Odvolací Krajský soud v Brně dnes zpřísnil trest policistovi Miloši Veselému, a to na 5,5 roku vězení. Veselý podle soudu mimo jiné pomáhal v několika případech legalizovat kradená auta, aby je mohl přihlásit jako nekradené vozy. Rozsudek je pravomocný. Městský soud muže dříve potrestal čtyřmi lety vězení. Muž vinu popřel, podle něj ve věci jen standardně komunikoval s informátorem.

Muž podle obžaloby od roku 2017 nezákonně spolupracoval s pachatelem krádeží vozů. Podle obžaloby muže využil k získání několika vozů, které on i jeho manželka využívali. Podle obžaloby se také podílel na jejich legalizaci, šlo o vůz BMW a Škoda Octavia. Stejně podle žalobce postupoval i pro známého, v tomto případě šlo o vůz VW Tiguan. Policista pro nyní již odsouzeného pachatele krádeže vozů podle obžaloby také zjišťoval informace z trestních spisů, ke kterým měl na úseku majetkové trestné činnosti se specializací k motorovým vozidlům přístup.

„Svého postavení pak též zneužil k vlastnímu obohacení v podobě přisvojení si jednoho kusu motoru, zajištěného z výnosu trestné činnosti a umístěného ve skladu zajištěných věcí na Pražákové ulici v Brně," stojí v obžalobě.

Veselý vinu popřel, podle něj jen standardně komunikoval s informátorem. „Koupíte auto, spravíte ho manželce a jste hloupej polda, dostanete 5,5 roku. Je to smutné," řekl Veselý.

Městský soud muže loni v listopadu za zneužití pravomoci úřední osoby, nadržování, zpronevěru a neoprávněný přístup k počítačovému systému potrestal čtyřmi lety vězení. Odvolal se jak on, tak žalobce. Odvolací soud odvolání muže zamítl, vyhověl ale žalobci a trest muži zpřísnil na 5,5 roku. Podle předsedkyně senátu Markéty Jirsové byla zjištění soudu prvního stupně správná, trest byl ale nepřiměřeně mírný. Dnešní rozsudek je pravomocný, muž proti němu může podat jen mimořádný opravný prostředek ve formě dovolání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky soud, policie, auta, legalizace, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista pomáhal legalizovat kradené vozy. Od soudu dostal pět a půl roku vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.