Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kaplan v Brně si nevšiml modlícího se seniora. Zamkl ho v kostele a odešel

Netradiční zážitek má za sebou šestaosmdesátiletý muž z Brna. Za účelem modlitby navštívil kostel v centru města, přišel ale těsně před koncem otevírací doby. Kaplan si seniora v lavici nevšiml a objekt uzamknul. Naštěstí měl u sebe stařík telefon a přivolal si pomoc.

Brněnské strážníky kontaktovala rehabilitační sestra, které volal jeden z jejich klientů. Jeho prosba však neměla nic společného s léčbou. Šestaosmdesátiletý muž si jí do sluchátka posteskl, že zůstal zamčený v kostele Nanebevzetí Panny Marie v centru města.

Strážci brněnského zákona obratem vyrazili na místo. Kovová brána uvnitř kostela, která odděluje vstupní portál od duchovního prostoru, byla skutečně zamčená.

Senior byl v pořádku a navzdory dané situaci dokonce v dobrém rozmaru. Strážníkům se svěřil, že přišel do kostela později, než zamýšlel, a tak ho tam zřejmě během jeho modlitby zamkli.

„Hlídka ho ubezpečila, že udělá vše pro to, aby se co nejdříve dostal ven. Chvíli nato už k seniorovi mířila společně s kaplanem, který bránu odemkl a vysvobodil ho,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivanová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky MPB, strážníci, senior, kostel, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Pokud se uvedená událost satala dnes ve 13.00,tak se nezakládá na pravdě,protože jsem s dalšími několika málo věřícími kostel uklízela po 13.00 hodině.Odcházeli jsme z kostela před 14.00 hodinou,mříž u hlavního vchodu byla jenom přivřená a v kostele se kromě nás,kteří jsme uklízeli ,nikdo jiný nenacházel.

Pátek, 16. února 2024, 23:37Odpovědět

Diskutér T.

Musel to být pro seniora zajímavý zážitek, ale vidíte, nebýt moderní techniky - mobilního telefonu, tak by bušil na vrata až do rána.....Ale je vidět, že Pán Bůh se o své dokáže postarat i v takové situaci - myslím to opravdu vážně a bez nadsázky. Jsem také věřící.

Pátek, 16. února 2024, 15:38Odpovědět

Kaplan v Brně si nevšiml modlícího se seniora. Zamkl ho v kostele a odešel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.