Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Anička, kterou znásilňoval nevlastní otec, se pokusila o sebevraždu. Lidé jí posílají miliony

Lidé se ve veřejné sbírce skládají na dívku, která se stala obětí svého otce. Ten svou neplnoletou dceru dva roky opakovaně znásilňoval, a to až třikrát denně. Podle výpovědi oběti ji nutil k souložím a orálnímu sexu. Znásilňování si natáčel a svou dceru vydíral, že když mu bude odporovat, video zveřejní. Dívka se několikrát pokusila o sebevraždu a pachatel dostal za své jednání u soudu podmíněný trest. Verdikt teď prověřuje Ministerstvo spravedlnosti. Krajský soud v Brně po doručení rozsudku ještě sdělí veřejnosti odůvodnění svého rozhodnutí.

Aničce může veřejnost pomoci zde.

„Ty jeho praktiky jsem podstupovala i třikrát denně,“ popsala oběť

Muž začal svou neplnoletou dceru znásilňovat už v roce 2020. „Už na začátku si pořizoval a fotky a pak i video, kde byla vidět soulož. A vydíral mě, že pokud s nim nebudu spát, všechno zveřejní. Ty jeho praktiky jsem podstupovala i třikrát denně. Po nějaké době, nevím po jaké, jsem prostě přestala odporovat, věděla jsem, co se stane když nebudu po vůli. A tak jsem rezignovaně na styk přistupovala. Chtěl to všude, kde ho zrovna napadlo. Doma. V lese. Na poli. Kdekoliv v autě,“ popsala Anička na webu sbírky, čím si procházela.

Mlčet Anička přestala v den, kdy na ni otec čekal před školou a pokřikoval, že všem řekne, jaká je ku*va a dě*ka. „Sesypala jsem se a spolužačky mě odvedly do školy, kde jsem všechno řekla třídní učitelce. Ta mi pak nabídla, že se mnou půjde i na policii. Jen díky tomu jsem jim byla schopná všechno říct a toho hnusáka udat,“ uvedla.

„Žiju v tom, že to je moje vina, nenávidím se a byla bych spokojenější, kdybych nebyla,“ tvrdí dívka

Poté pro Aničku začalo podle jejích slov peklo. „Dělal mi naschvály, vysmíval se mi, že mi stejně nikdo nebude věřit. Hodně pije, takže doma byly často hádky ve kterých mi vulgárně nadával. Můj psychický stav byl den ode dne horší, ale bála jsem se to řešit, aby mi nedělal ještě větší problémy. Začala jsem se sebepoškozovat.“

Vše vygradovalo pokusem o sebevraždu. „Hospitalizovali mě v Brně na psychiatrii, kde se začal můj psychický stav konečně řešit. Teď jsem hospitalizovaná potřetí. Sebepoškozování trvá pořád. Žiju v tom, že to je moje vina, nenávidím se a byla bych spokojenější, kdybych nebyla,” popsala Anička.

Soud nízký trest odůvodnil mimo jiné tím, že prožité násilí nezanechalo na dívce vážnější následky

Okresní soud podle serveru Seznam Zprávy, který se kauzou zabýval, nevlastnímu otci dívky za znásilnění a dětské porno původně vyměřil tříleté vězení a také odškodnění pro oběť 300 tisíc korun. Odvolací senát ale vyhověl mužovu odvolání a trest snížil na podmíněný. Podle posudku znalce nemělo opakované znásilňování na oběť „zásadní negativní dopad“. Od Krajského soudu v Brně muž odešel s podmínkou. 

Podle iniciativy Pod Svícnem, která vznikla v roce 2022 s cílem edukace společnosti a změny legislativy v oblasti domácího násilí, jde o „poslední zásek českého systému, který nechrání oběti sexuálního násilí“.

Případ opakovaného znásilnění dívky teď prověřuje Ministerstvo spravedlnosti, které poté zváží další postup. Krajský soud v Brně po doručení rozsudku ještě sdělí veřejnosti odůvodnění svého rozhodnutí. Ministr Pavel Blažek (ODS) po obdržení spisu přezkoumá, zda nebyl porušen zákon, a případně podá stížnost k Nejvyššímu soudu. Na Blažka se kvůli postupu soudů obrátila poslankyně Barbora Urbanová (STAN) ze zmíněné iniciativy Pod Svícnem. Soud totiž odůvodnil nízký trest mimo jiné tím, že prožité násilí nezanechalo na dívce vážnější následky.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky znásilnění, otec, Anička, sbírka, Brno

Anička, kterou znásilňoval nevlastní otec, se pokusila o sebevraždu. Lidé jí posílají miliony  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.