Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trochu jsem jí tam toho cmrndla, řekla u soudu žena, která zabila matku metanolem nalitým do kávy

Šestatřicetiletá žena podle obžaloby loni v únoru otrávila svou matku, nalila jí do kávy metanol. Žena popřela, že by šlo o úmysl, bylo to podle ní v afektu. Podle obžaloby žena čin spáchala kvůli majetkovému prospěchu. Případem se dnes začal zabývat Krajský soud v Brně, ženě hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně výjimečný trest.

Matku prý chtěla jen dostat do léčebny

Žena podle žalobce Jana Adama začátkem února přes web nakoupila dvě lahve metanolu. Následně při návštěvě jejího bytu nalila matce podle obžaloby osmaosmdesát mililitrů metanolu do kávy, když se k ní matka otočila zády.

„Pak si s ní ještě večer telefonovala, matka jí řekla, že jí není dobře, na to ale nijak nereagovala,“ popsal Adam. Matka o pár dní později zemřela. Podle žalobce se žena následně zbavila finančních závazků, a to nejméně za dvě stě tisíc korun.

Žena přiznala, že matce do kávy metanol nalila, podle ní ale ne s cílem matku zabít, ale aby dosáhla její hospitalizace a následného léčení. Matka totiž podle ní byla alkoholička a tímto způsobem ji chtěla dostat do léčebny. Jedovatou látku podle ní ale do kávy nalila v afektu, nešlo o úmysl.

Methanol na úpravu parket

Metanol žena na webu objednala kvůli radě, že ředidlem smíchaným s metanolem lze odstranit starou lazuru z parket. Matka nechtěla, aby se na to použila bruska, a to kvůli hluku a prachu. Když chtěly začít pracovat na parketách, zjistily, že nemají ředidlo. Metanol tak zkoušely smíchat s vodou a také s alkoholem.

Matka se podle ní ale znovu opila a tak jí v afektu nalila do kávy s vodou smíchaný metanol, aby se jí udělalo špatně. „Trochu jsem jí tam toho roztoku cmrndla,“ popsala žena. Podle ní šlo ale jen o malé množství a nebylo reálné, že by matku zabila.

Kupovala jedovaté rostliny

Z důkazů vyplynulo, že žena už měsíce před tím na internetu vyhledávala a kupovala semena jedovatých rostlin, například náprstník červený, durman obecný či rulík zlomocný. Vyhledávala například i kyanid draselný, také různé články, které se zabývaly otravami. Stáhla si i diplomovou práci s názvem Snadno dostupné jedy, vyhledávala si i texty o jedovaných rostlinách a živočiších.

Žena vše dokázala vysvětlil, durman například dávala matce na uklidnění a na spaní, kyanid chtěly na očištění stříbrných mincí, ale byl prý moc drahý, a jedovaté rostliny vyhledávala proto, že psi okusovali diefenbachii.

Ženu soud ponechal ve vazbě. Hlavní líčení bude pokračovat 2. února, v plánu jsou výslechy svědků a čtení listinných důkazů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky soud, vražda, vězení, Brno, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trochu jsem jí tam toho cmrndla, řekla u soudu žena, která zabila matku metanolem nalitým do kávy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.