Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Řidička v Brně špatně odbočila a sjela do protisměru. Zavolala na pomoc policisty

Přechodné dopravní značení v brněnské Lesné zmátlo řidičku auta, která omylem vjela protisměrem na sjezd z Husovického tunelu. Když si chybu uvědomila, zastavila a s rozsvícenými výstražnými světly čekala na příjezd policistů.

Zásadní chybu za volantem udělala žena, která brněnské v Merhautově ulici přehlédla přechodné dopravní značení a omylem vjela do protisměru. Kvůli stavební pracím všude okolo a omezenému provozu si pochybení všimla až na sjezdu z Husovického tunelu.

„Po chvilce si ale žena chyby všimla a duchapřítomně s rozsvícenými výstražnými světly okamžitě zastavila co nejblíže ke krajnici. Naštěstí v tu dobu místem neprojíždělo žádné vozidlo. Poté řidička správně vyhodnotila situaci. Neriskovala a nepokusila se na vytížené komunikaci sama otočit. Raději pohotově kontaktovala tísňovou linku 112, kde požádala o pomoc,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Na místo bleskově vyrazily nejbližší policejní hlídky, které na sjezdu z tunelu na okamžik zastavily provoz. Toho žena v nesnázích využila a odstaveným automobilem v protisměru se bezpečně otočila zpět do správného směru.

Jednání nepozorné motoristky policisté oznámili do správního řízení, kde jí za nerespektování dopravního značení hrozí pokuta.

Zachovat klid a zastavit u krajnice

Když se někomu podaří do protisměru vjet, měl by dodržet několik zásad bezpečnosti. „Šofér musí hlavně zachovat klid a neprodleně zastavit na krajnici, ideálně na levé straně nejpomalejšího jízdního pruhu. Pokud to ale není například vlivem provozu bezpečné, nevyplácí se zbytečně riskovat, zastavit musí co nejblíže ke středovému pásu,“ popsal Vala.

Podle Valy musí řidič také zapnout světelné výstražné znamení a schovat se, nejlépe i v reflexní vestě, za svodidla. V bezpečí pak o své poloze musí informovat policejní tísňovou linku a vyčkat do příjezdu nejbližší hlídky.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, auto, protisměr, tunel, řidič, Brno

VIDEO: Řidička v Brně špatně odbočila a sjela do protisměru. Zavolala na pomoc policisty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.