Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž se zákazem řízení se řítil sedmdesátkou ulicemi Brna. Za volantem seděl někdo jiný, tvrdil

I přes zákaz řízení sedl sedmatřicátník z Brna za volant a ulicemi drandil rychlostí o jednadvacet kilometrů vyšší, než zákon povoluje. Na zadní sedačce navíc vezl sedmiletého syna. Rádoby závodník se ale dostal do hledáčku strážců brněnského zákona, kteří ho po krátké honičce dostihli.

Hlídka městských policistů měřila rychlost projíždějícím řidičům v Kšírové ulici, když kolem nich prosvištěl muž rychlostí jednasedmdesát kilometrů za hodinu. Strážníci na nic neváhali a za ujíždějícím vozem se vydali.

„V jeden moment vozidlo prudce odbočilo do blízké ulice, a když strážníci auto dojeli, mělo otevřené dveře kufru a sedmatřicetiletý muž z Brna se skláněl nad prostorem pro zavazadla. Ve vozidle seděl jeho sedmiletý syn,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Brňan strážníkům prokázal svou totožnost občanským průkazem a hájil se, že vozidlo určitě neřídil. Při ověřování údajů hlídka zjistila důvod jeho tvrzení. Sedmatřicátník totiž již vlastní zákaz řízení a ne příliš důvěřivým lhaním se na poslední chvíli chtěl vyhnout problému.

Proto strážníci okamžitě přivolali republikové policisty, kterým se Brňan následně k řízení přiznal. Podezření z dopravního přestupku hlídka oznámila úředníkům. Muže podezřelého z maření výkonu úředního rozhodnutí si od strážníků převzali policisté.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, auto, rychlost, Brno

Muž se zákazem řízení se řítil sedmdesátkou ulicemi Brna. Za volantem seděl někdo jiný, tvrdil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.