Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž po srážce se strážníky nadýchal půl promile. Asi nefunguje měřící přístroj, tvrdil

Osmatřicetiletý řidič z Brna po bujarých novoročních oslavách usedl za volant příliš brzy. Při výjezdu z vedlejší cesty nedal přednost a napálil to do projíždějícího vozu patřícího brněnským strážcům zákona, již mu naměřili v krvi zbytkový alkohol. Vymlouval se na chybný tester.

Když nerozvážný Brňan nastartoval a vyjel do ulic jihomoravské metropole, nestihl ještě po silvestrovském večírku pořádně vystřízlivět. Ve chvíli nepozornosti při výjezdu z vedlejší ulice nedal přednost služebnímu vozidlu strážníků v ulici Cejl a ve vteřině byla obě auta v sobě.

„Hlídka ho okamžitě zastavila a vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Strážníci se muže také zeptali, zda požil před jízdou alkohol. Dozvěděli se, že rozhodně ne,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Po krátké chvíli ale provinilec hlídce uznal, že v jeho krvi možná nějaký zbytkový alkohol koluje, načež nadýchal 0,59 promile. Další dechovou zkoušku ale již odmítl a své rozhodnutí odůvodnil tím, že měřící přístroj, který mají strážníci k dispozici, je určitě rozbitý.

Strážníci proto okamžitě přivolali republikové kolegy, jejichž měřidlo ukázalo sestupnou tendenci alkoholu v dechu. Osmatřicátník přesto policistům nadýchal stále více než půl promile a je podezřelý ze spáchání hned dvou přestupků.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, MP Brno, strážníci, auto, alkohol, měření

Muž po srážce se strážníky nadýchal půl promile. Asi nefunguje měřící přístroj, tvrdil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.