Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Spor o dvě stovky. Rozbitý truhlík pocuchal sousedské vztahy v Žabovřeskách

Napadaný sníh způsobil nečekanou škodu v brněnských Žabovřeskách. Svou tíhou rozbil plastový truhlík jednoho z tamních obyvatel a zhatil tak jeho snahu o zahradničení. Zdrcený muž z činu obvinil svou sousedku, která z balkonu nad jeho bytem odmetala sníh. Brňan vyžaduje, aby mu rozbitý květináč zaplatila.

Kuriozní případ řešila hlídka brněnské městské policie, kterou přivolal rozhněvaný třiatřicetiletý muž. „Strážníkům řekl, že slyšel padat sníh, který údajně dopadl na jeden z truhlíků umístěných na jeho balkonu. Truhlík prý pod tíhou sněhu spadl ze třetího patra na zem a poškodil se,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Když nájemník domu v brněnských Žabovřeskách otevřel dveře na balkon a uslyšel bouchání násady od smetáku, měl jasno, kdo za spadený truhlík může. Květináč mu podle něj rozbila sousedka, která bydlí nad ním a zrovna zametala sníh. „Majitel truhlíku vyčíslil způsobenou škodu na dvě stě korun a trval na tom, aby mu sousedka květináč zaplatila,“ doplnila Pokorná.

Osmaosmdesátileté důchodkyni se ale sousedovo chování vůbec nelíbilo. Sníh by podle ní stejně spadl, když by začal roztávat, a tak ho raději odmetla hned. Tvrdila, že o žádném rozbitém truhlíku nic neví a rozhodně nebude nic platit. Sousedský spor o pár stovek tedy nemá jasné rozuzlení a o provinění a případném trestu rozhodnou úředníci.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MPB

Štítky Spor, Truhlík, Sníh, Sousedé, Žabovřesky, MPB

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spor o dvě stovky. Rozbitý truhlík pocuchal sousedské vztahy v Žabovřeskách  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.