Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně řešili drama na vánočních trzích. Ztracené dítě pláchlo babičce

Krev v žilách se na nějaký čas zastavila šedesátileté ženě z Brna, která z dobré vůle vzala na výlet do centra moravské metropole pětiletého vnuka, aby mu ukázala draka oblečeného ve svetru. Dítě se ale cestou k nové pozoruhodnosti města ztratilo v davu lidí. Uplakaný špunt, který propadal beznaději, si nakonec vykřičel pomoc i návrat babičky.

K případu došlo na brněnském na Dominikánském náměstí. Před Novou radnicí objevili lidé plačícího chlapce. Nešťastníka si všimla pozorná žena, jíž nebyl osud malého Brňana lhostejný. Přivolala hlídku městské policie, která se vrhli do pátrání po příbuzné hocha. 

Chlapec zoufale plakal, že se mu ztratila babička, a bál se, že už ji v davech návštěvníků nikdy nenajde. Zatímco jeden ze strážníků informaci hlásil přes vysílačku operačnímu středisku, druhý si s dítětem povídal a brzy ho dokázal uklidnit,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Pracovníci v uniformách nakonec slavili úspěch. Šedesátiletou prarodičku našli na nedalekém náměstí Svobody. Samotnou ji zajímalo, kde se vnuk potuluje. Strážníci na operačním středisku hlídky v radioprovozu propojili a dítě se za doprovodu strážníků v pořádku vrátilo k babičce, dodal Ghanem s tím, že dvojice se pak vydala na prohlídku nové brněnské atrakce, draka oblečeného do vánočního svetru.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Veronika Adamová

Štítky Brno, Strážníci, Trhy, Vánoce, Ztráta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Zdravím MP. Brno - cením si jejich práce - obzvláště nyní v době adventní, kdy babičky dělají radost svým ratolestem - někdy se děti nedají pořádně uhlídat - to je fakt......Tak babičky a dědové, více, než srkání punčíku - venujte se svým děvčatům a klučíkům. Zdraví všechny DISKKTÉRT v době adventu...

Pátek, 1. prosince 2023, 16:12Odpovědět

V Brně řešili drama na vánočních trzích. Ztracené dítě pláchlo babičce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.