Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Koloběžkář v Brně zaparkoval u vánočního stánku. Vozítko mu pomalu odvezl zkušený zloděj

Po koloběžce velmi zatoužil nepoučitelný muž v centru jihomoravské metropole. Vyrazil proto na Moravské náměstí k vánočním stánkům, kde si jeden takový ledabyle zaparkovaný stroj vyhlédl. Když se k dopravnímu prostředku chvilku nikdo nehlásil, zkušený zloděj si ho bezostyšně přivlastnil. Nevěděl ale, že ho při putování městem natáčí kamery.

Návštěva plácku u sochy Jošta se málem nevyplatila šestatřicetiletému koloběžkáři. U jedné z dřevěných budek na sváteční tržnici si odložil svoje vozítko, od kterého se poté vzdálil. Nestřežený stroj se hned zalíbil pohotovému lapkovi, který si koloběžku vzal za svou a bez váhání si ji odvezl pryč.

„Okamžitě po oznámení činu se do práce dali policisté, na které se zanedlouho usmálo štěstí. Po zhlédnutí kamerových záznamu totiž muži zákona spatřili zloděje při činu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Podrobný popis recidivisty pak dostaly všechny dostupné hlídky.

Po třech hodinách smutek okradeného třicátníka zahnali policisté projíždějící nedaleko místa činu, kde si všimli lupiče i s koloběžkou. Ta se tedy nakonec vrátila ke svému majiteli. Zadrženému muži, jenž už byl v minulosti za podobné hříchy potrestán, nyní hrozí několikaletý pobyt za mřížemi.

„Už od začátku vánočních trhů se hlídky více pohybují v místech s větší koncentrací osob, a to především na tržnicích nebo i v nákupních centrech. Více práce budou mít s blížícím se Adventem také dopravní policisté, kteří budou tradičně dohlížet především na zvýšený provoz v jejich okolí, kde se dá očekávat větší nápor zákazníků,“ dodal.

I přesto policisté upozorňují na dodržování základních pravidel, jako je mít doklady a peněženku odděleně, vyhýbat se zbytečným tlačenicím nebo u sebe nenosit velké obnosy peněz.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Brno, policie, policisté, Vánoce, vánoční trhy, koloběžka, zloděj, kamery

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

V bendostànu zloděj rozostřen. O důvodech dnešního bendozmaru píšu ve vláknech diskusí, např o demonstraci v Praze a pod Komentáře, Glosy a další články.

Pondělí, 27. listopadu 2023, 15:09Odpovědět

Koloběžkář v Brně zaparkoval u vánočního stánku. Vozítko mu pomalu odvezl zkušený zloděj  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.