Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Notoričce z brněnského nádraží za trest zabavili petku s vínem a dali ho úředníkům

Nepoučitelná a těžko napravitelná je osmačtyřicetiletá žena z Brna, jejíž oblíbenou aktivitou je popíjení s přáteli na hlavním železničním uzlu. Notorička má kontě více než dvacet přestupků. Počet prohřešků navíc rozšířila, když naposledy sála víno z petky, za což ji stihl trest.

Příslušníci městské policie objevili Brňanku na tradičním místě. Usrkávala z plastové flašky bílé víno v Nádražní ulici. Počínání si všimla hlídka, která zrovna šla kolem. Jakmile spatřila dobře známou osobu, dala se s ní do řeči a od začátku udávala konverzace strážníci. 

Když hlídka městské policie viděla, jak v rozporu s městskou vyhláškou popíjí z PET lahve bílé víno, rozhodla se využít svého oprávnění a vyzvala ji k vydání plastové lahve s alkoholem. Žena tak učinila, a hned poté se od strážníků dozvěděla, že podezření ze spáchání přestupku proti pořádku v územní samosprávě oznámí úředníkům. Těm také vydané víno předají,“ sdělila mluvčí Městské policie Jana Pokorná.

Nekompromisní byli strážci brněnského zákona i kvůli problémové minulosti opilkyně. Milovnice alkoholických nápojů má totiž v notýsků strážníků více než dvě desítky přestupků. Nyní je jasné, že jí v záznamech přibude další černý puntík. Nyní mají případ včetně rozpité rulandy na stole úředníci.

„Důvod je prostý, opakované projednávání přestupků uložením pokuty se míjí účinkem a tento způsob navíc neopravňuje strážníky k odebrání alkoholu. To je možné pouze v případech, kdy podezření na porušení vyhlášky oznamují správnímu orgánu,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Nádraží, Strážníci, Přestupky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

tam radní ani nešli okolo-tam sedí jen morgoši, feťáci a bezdomovci, chlastají a řvou celý den...normální člověk se bojí jít okolo a sednout, to ho hnala tahle zběř

Sobota, 28. října 2023, 18:37Odpovědět

Josef Andrle

To není jen Brno ,to je zjev ve všech městech ČR u nás v Domažlicích jsou takové to kreatury také a to je městečko .

Sobota, 28. října 2023, 14:00Odpovědět

Luboš Pacik

Čtivý článek, je dobře, že se tradice dodržují, palec nahoru...

Sobota, 28. října 2023, 08:05Odpovědět

Roland von Wagen

Ty lavičky jsou tam perfektní. Prý odpočinková zóna. Asi by se tam měli jít radní (po týdnu detoxu) podívat. Nikdo si tam nesedne, bo je z toho homeless camp. 100procentní ztráta veřejného prostoru ve prospěch těch, co na ty lavičky nebo dlažbu ze svých daní neodvedli ani halíř.

Pátek, 27. října 2023, 11:54Odpovědět

Notoričce z brněnského nádraží za trest zabavili petku s vínem a dali ho úředníkům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.