Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žena z Brna si na netu přečetla, že má doma jedovatou bičovku. Gumového hada zneškodnil expert

Strach a následně stud polil ženu z brněnské Líšně, které se o víkendu na pozemku zjevila jedovatá bičovka zelená. Plaz původem z Thajska se bez ohlášení objevil na zahradě, což ženu náležitě vylekalo. Než se však obrátila na odbornou pomoc, sedla k počítači, aby hada identifikovala. Teprve poté si přivolala domů odborníka, který k překvapení všech konstatoval, že zvíře není skutečné.

Brňanka se obrátila na tísňovou linku o víkendu, aby ohlásila skutečnost, že jí dělá společnost had. Podle oznamovatelky se jednalo o jedovatou bičovku zelenou, která je životu nebezpečná a pochází původem z Thajska. Informace si přečetla na internetu. Strážníky případ zaujal a kontaktovali spřáteleného herpetologa, jenž na místo brzy dorazil. K překvapení všech se ukázalo, že žena má ohledně exotického zvířete pravdu. Jediný zádrhel byl v tom, že plaz nebyl skutečný.

„Ukrytá žena prý v době jeho příjezdu sledovala hada zpoza dveří a její odhad byl velmi trefný. Přesně dokázala identifikovat bičovku, která ovšem nemohla být nikomu nebezpečná. Na rozdíl od ostatních představitelek svého druhu obývajících větve v asijských porostech byla totiž gumová a podle experta se jednalo o zdařilou pouťovou napodobeninu. Je tedy naprosto pochopitelné, že žena požádala o pomoc,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem

Podle Ghanema bylo pochopitelné, že se Brňanka, o jejímž věku neinformoval, obrátila na odbornou pomoc. V nedávné době totiž došlo v Brně k reálným případům, v nichž figurují cizokrajní plazi. 

Před necelým týdnem bylo znát mírné rozrušení v hlase muže, který zavolal na linku 156 ze Starého Lískovce, aby upozornil na hroznýše královského. Uviděl ho hned vedle stanoviště kontejnerů v Dunajské ulici.  Před třemi lety vyjížděla hlídka odchytové služby městské policie do zábrdovického bytu. Mladá žena se v noci strážníkům telefonicky svěřila, že má hrůzu z hadů a jednoho uprchlého má v pokoji. Před deseti lety vylekal hroznýš královský i devětadvacetiletého muže v ulici Slepé,“ zavzpomínal Ghanem.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Had, Bičovka, Strážníci, Odborníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Brna si na netu přečetla, že má doma jedovatou bičovku. Gumového hada zneškodnil expert  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.