Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž v Brně trénoval kreslení na popelnicích. Strážníkům se chlubil svou fixou

Dlouhou cestu až z Pardubického kraje podnikl mladý sprejer, aby rozšířil své umění na i na jih Moravy. Jako podklad pro své malby si vybral parapet a popelnici jednoho z domů v centru Brna. Modrou fixou pokreslil také dvířka rozvodné skříně. Strážníci ale výtvarníkovu snahu neocenili, a místo obdivu tak umělec moravskou metropoli opustil pouze s problémy se zákonem.

Dvaadvacetiletý muž z Pardubicka zkrášlil modrým fixem v Brně hned několik míst. „Kromě nádoby na tříděný odpad a okenní parapet jednoho z domů popsal také dvířka rozvodné skříně. Nejdelší z nápisů dosahoval délky bezmála jednoho metru,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Když výtržníka hlídka městské policie zastavila v Hybešově ulici, své prohřešky nijak nezapíral a z kapsy bez váhání vytáhl modrou lihovku. Brněnští strážníci ale umělcovo nadšení nesdíleli a na místo ihned zavolali republikové policisty. „Podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci strážníci následně kolegům předali k dalšímu šetření,“ dodala Pokorná. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky fixa, strážníci, zákon, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gustav Anděl

Brněnské městapo jsou taky takoví šašci počmáraní.

Neděle, 1. října 2023, 11:06Odpovědět

Diskutér T.

Vypsaná fiXa je pardubická skupina mající základy v rocku obohaceném o prvky jiných žánrů; sama kapela se někdy označuje za pop punkovou. TO BYL ASI JEDEN Z ČLENŮ OBLÍBENÉ KAPELY MLADÝCH....ALE HEZKY DOPSAL, DÍKY STRÁŽNÍKŮM - FUJKY FUJKY - PRYČ S MODERNÍM UMĚNÍM A ŘMÝRÁNÍM PO DOMECH A POPELNICÍCH - PENDREKY NA KAŽDÉHO TAKOVÉHO MALÍŘE A TUPLOVANOU POKUTEČKU........

Sobota, 30. září 2023, 09:38Odpovědět

Muž v Brně trénoval kreslení na popelnicích. Strážníkům se chlubil svou fixou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.