Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dobrák u Brna pomohl opilému řidiči. Ten pak očesal vůz jeho přítele a ujel autobusem

Nečekaným způsobem se pokusil vyřešit nepříjemnou situaci řidič poblíž Brna. Nezodpovědný šofér usedl posilněný alkoholem za volant svého auta a při opilé jízdě jedno kolo píchl. A protože měl poničenou i rezervu, s klidnou hlavou odmontoval kolo jiném nedaleko zaparkovanému vozu. Netušil ale, že rozebrané vozidlo patří příteli jednoho z kolemjdoucích.

Opilecká jízda na Brněnsku se nevyplatila vychytralému řidiči osobního vozu. Ve značně podroušeném stavu si po cestě v obci Mokrá-Horákov zničil jedno kolo, které se snažil vyměnit za rezervní.

„To ale bylo nepoužitelné. Požádal proto kolemjdoucí, aby mu pomohli auto alespoň odtlačit do bezpečí. Tam pak začal řešit nastalou situaci po svém,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Nářadí, které si pečlivě připravil, nakonec našlo uplatnění u jiného vozu, ze kterého kolo odmontoval.

Čtyřiačtyřicetiletý smolař si ale nevšiml, že má vytoužený autodíl jiné rozměry, než potřebuje. Neměl však tušení, že očesané auto vlastní přítel jednoho z dobrovolníků, kteří mu jeho dopravní prostředek pomohli odtáhnout do bezpečí. Ačkoliv rozzlobený muž rychle zavolal na linku 158, opilec mezitím naskočil do autobusu a ujížděl směrem do jihomoravské metropole.

Policisté hříšníka ale chytili a provedli u něj dechovou zkoušku, při které naměřili před dvě promile. „Krádež kola vyřešili na místě platebním příkazem. Opilého šoféra nemine ani trest za řízení pod vlivem alkoholu,“ dodal.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Wittka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

A JEDNO PONAUČENÍ - Manipulátoři
Manipulátor je člověk, který dokáže použít vaši citlivou stránku proti vám. Ne, použít je nesprávné slovo. On ji dokáže zneužít.

Manipulátor si vybírá oběti racionálně, chladnokrevně, cíleně. Hledá oběti, které se zmanipulovat dají. Hodní lidé sem patří dokonale.

Hodný člověk, kromě jiného, je od dětství naučen „věřit autoritě“. Řekne-li učitel, že jste zlobili, rodič vás potrestá. A to zejména tehdy, když váš rodič nepřipustí, že by vše mohlo být jinak. Že pětka, udělená učitelem, automaticky neznamená, že je dítě nedostatečné. Že pětka může znamenat, že učitel ten den neměl náladu – i on je člověk a má právo na slabé chvíle, chyby. Potrestá-li však takový rodič své dítě, učí tím své dítě, že „všechno v jeho životě záleží na hodnocení druhých lidí“. Že bolest, kterou dítě schytá, je zasloužená, jestliže s tímto dítětem někdo nebude spokojený.

A tak manipulátorovi stačí hodnému člověku říct: „Nejsi dost dobrý. Opustím tě.“ A hodný člověk se zlomí. Nechce izolaci. Nechce ztrátu. Nechce špatné vysvědčení. To vše ho bolí. A bolest nikdo nechce.

Tudíž se hodný člověk snaží manipulátorovi vyhovět, zavděčit, zcela pominout své já. Jeho priority, energie, čas nejsou důležité ve srovnání s tím, co žádá manipulátor.

Čtvrtek, 14. září 2023, 12:01Odpovědět

Dobrák u Brna pomohl opilému řidiči. Ten pak očesal vůz jeho přítele a ujel autobusem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.