Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 30. května 2024  |  Svátek má Ferdinand
Bez reklam

Muž s násadou od smetáku v Břeclavi zaútočil na strážníka. Ten ho postřelil

Od potyčky k honičce se smetákem až ke střelbě vyústil červencový incident mezi strážníkem a agresivním mužem v Břeclavi. Ze zbraně vystřelil strážce zákona dvakrát, nejprve zkusil varovný výstřel a poté útočníka zasáhl kulkou. Krajští kriminalisté nyní do rukou dostali kamerové záznamy a prosí svědky, aby jim s objasněním případu pomohli.

Nedávnou roztržku, jež se odehrála v ranních hodinách v břeclavském parku nedaleko ulice Pod Zámkem, prověřují jihomoravští policisté. Poté, co získali záznamy z několika bezpečnostních kamer, zjistili, že v době incidentu se v lokalitě pohybovalo hned několik osob.

Na videu běží muž, který do ruky čapne koště a několika nápřahy s ním třískne o stojan na kola. S polámanou násadou se pak bez váhání vydává vstříc strážníkovi, který na něj namiřuje služební zbraň a rychle couvá.

„Strážník městské policie byl zraněn při služebním zákroku proti agresivnímu muži, který nedbal jeho výzev. Následně strážník po varovném výstřelu proti osobě použil služební zbraň," sdělil po potyčce policejní mluvčí Pavel Šváb. Střelba ovšem na záběrech není vidět, místo, kde k zákroku došlo, totiž zakrývá strom.

Středně těžce poraněného agresora pak převezl vrtulník na urgent do Fakultní nemocnice Brno. Příslušník městské policie se po ošetřené lehkého zranění v tamní nemocnici vrátil zpět na místo konfliktu, které bylo po dobu ohledávání uzavřené.

Policisté nyní prosí, aby se jim svědci, se kterými doposud nemluvili, přihlásili na linku 158. „Důležité informace mohou poskytnout zejména cyklisté projíždějící parkem za oděvními závody v době konfliktu nebo i řidič fialového osobního vozu,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Strážník v Břeclavi vystřelil na agresivního muže, sám skončil zraněný

Potyčku mezi agresivním mužem a břeclavským strážníkem, která vyústila ve střelbu, řeší jihomoravští policisté. Konflikt se odehrál v nedělních ranních hodinách poté, co agresor nechtěl dbát výzev městské policie. Strážce zákona, jenž sám utrpěl...

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Břeclav, Břeclavsko, krimi, strážník, policejní, střelba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TYTO BAJDY POUŽÍVAJÍ NEPŘÍZPUSOBIVÍ - NO JO BŘECLAV - ZNÁMÁ OSADA.

Neděle, 10. září 2023, 09:20Odpovědět

Muž s násadou od smetáku v Břeclavi zaútočil na strážníka. Ten ho postřelil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.