Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Zrušené stíhání v brněnské bytové kauze se obnovilo. Znovu obviněni jsou dva lidé

V kauze přidělování městských bytů v Brně byli znovu obviněni dva lidé, u nichž bylo stíhání dříve zrušeno. Na svém webu to oznámilo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci (VSZ). Oba stíhaní jsou nyní obviněni ze stejných činů jako předtím. U jednoho z nich byla pouze upřesněna právní kvalifikace činu.

Oba lidé čelí obvinění z přijetí úplatku, a jeden navíc také z účasti na organizované zločinecké skupině a ze zneužití pravomoci úřední osoby. Původní rozhodnutí o stíhání této dvojice, vydané olomouckým VSZ, bylo letos v únoru zrušeno Nejvyšším státním zastupitelstvím na základě podnětu obviněných. „Trestní stíhání bylo aktuálně zahájeno pro totožné skutky. V případě jedné osoby s nezměněnou právní kvalifikací, u druhé osoby došlo k nepatrnému upřesnění právní kvalifikace," doplnila státní zástupkyně Petra Lastovecká. Další informace zatím nechtěla uvést.

Policie loni na podzim v Brně zasahovala kvůli bytům a městskému majetku vícekrát. Počátkem října v souvislosti s privatizací bytů na radnici městské části Brno-střed obvinila osm lidí. V polovině října pak zadržela skupinu lidí v souvislosti s pokusem o ovládnutí černovické pískovny, obviněno pak bylo sedm lidí a dvě firmy. Stíhání v únoru zrušilo Nejvyšší státní zastupitelství u dvou lidí z větve kauzy týkající se radnice části Brno-střed.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Brno-střed

Štítky Brno, kriminalita, správa, byty, kauza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

to je zase článek! :-((( a co jména obou aktérů, kterých se to opakovaně týká?!

Středa, 2. srpna 2023, 11:31Odpovědět

Zrušené stíhání v brněnské bytové kauze se obnovilo. Znovu obviněni jsou dva lidé  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.