Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně chystají trest pro cizince, který si trhal na brněnském nádraží květiny

Atraktivní výzdoba přilákala na brněnské nádraží mladého muže za zahraničí, kterého uchvátily květiny v podchodě. Výzdoba se cizincovi líbila natolik, že si ji škubáním přivlastnil. Mladíkovo chování se ale nelíbilo strážníkům u kamer, a tak si pro Rumuna přijeli.

Čerstvě plnoletý muž se s kamarádem potácel prostorem pod železničním uzlem časně z rána. Procházku objektem plného vyprázdněných stánků a plakátů města s chystanými projekty zpestřila chodci květinová výzdoba. Proto se rozhodl, že si květiny natrhá. Usilovným škubáním dosáhl cíle. Jenže nepočítal s tím, že něco podobného se nesmí a celý prostor je pod dohledem kamer. Byl pak pořádně překvapený, když u něj následně zastavilo blikající auto městské policie. 

„Dispečeři u kamer sledovali, kam dvojice míří, a vyslali jejím směrem nejbližší hlídku městské policie. Muž sice nejprve předstíral, že neví, proč ho strážníci zastavili. Když mu ale hlídka vysvětlila, že ho zachytily kamery, mladý Rumun se k poškození výzdoby přiznal, a okamžitě připustil, že to byla hloupost,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Sebekritickému cizinci nepomohl ani fakt, že umělé kytky vyhodil po cestě na chodník. Strážníci byli nekompromisní a oznámili pachateli další postup. „V danou chvíli nebylo možné zjistit výši škody, strážníci předali případ s podezřením na majetkový přestupek správnímu orgánu,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný, MP Brno

Štítky Brno, Nádraží, Květiny, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně chystají trest pro cizince, který si trhal na brněnském nádraží květiny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.